Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 2-0
Juniorerna städade av Wolves trots stor ineffektivitet

Manchester Uniteds juniorer vann med 2-0 mot Wolverhampton Wanderers, efter mål av den formstarka duon Ethan Ennis och Joe Hugill.

Över 90 minuter var United det klart bättre laget. I andra halvlek borde laget ha gjort ett halvdussin mål men hemmalagets spelare turades om att bränna stora chanser.

Tom Wooster, Tyler Fredricson och Kobbie Mainoo – tillsammans med de flesta U16-spelare som figurerat i juniorlaget under säsongen – har rest till USA för en U17-turnering medan flera andra juniorer befinner sig i Monaco med Uniteds U23. Det innebar att Travis Binnion idag fick matcha ett något obalanserat lag. I backlinjen gick högerbacken Marc Jurado in som mittback bredvid Sonny Aljofree medan vänsterbacken Sam Murray fick vikariera till höger. På vänsterbacken fick Logan Pye chansen.

Offensivt matchade United ett diamantformat mittfält med Maxi Oyedele som den defensiva spetsen. Sam Mather och Omari Forson utgjorde diamantens kanter, defensivare utgångspositioner än de båda är vana vid. Ethan Ennis tog platsen mellan mittfält och anfall medan Joe Hugill och Charlie McNeill bildade anfallsduo.

Vi noterar att Daniel Polakowski var reservmålvakt idag. Han signerade som förstaårsjunior inför förra säsongen men har ännu inte debuterat och detta var blott andra gången han var med i matchtruppen.

Matchen öppnade i ett intensivt tempo med halvchanser för båda lagen innan fem minuter var spelade. Det var sedan Wolves som styrde spelet, utan att kunna hota Erik Hanbury i Unitedmålet i någon större utsträckning.

Istället var det Wolves målvakt som fick göra den första kvalificerade räddningen i matchen, då Marc Jurado klackstyrde farligt på Murrays inlägg efter en hörna. Wolves hade ett bra avslutsläge i boxen men volleyförsöket drogs högt över.

Kvarten före paus spelade United upp sig och det gav också utdelning i form av matchens första mål strax före pausvilan. Ennis får bollen utanför straffområdet, kliver in i boxen och passerar två passiva försvarare innan han placerar bollen otagbart för målvakten.

Ethan Ennis öppnade målskyttet. Hans åttonde mål på åtta matcher.

Wolves är nära att kvittera direkt efter paus, men avslutet smiter tätt utanför stolpen. På den efterföljande insparken går United till attack och laget gör det så bra att det blir mål.

McNeill får bollen av Pye – som även var involverad i förarbetet till 1-0 – och levererar en utsökt djupledsboll till Hugill som inte gör något misstag.

Överraskande går det sämre när McNeill ska avsluta. Framspelad av Forson drar han bollen utanför mål i ett läge där undertecknad redan hade räknat in 3-0 (inte för att missen var grov men för att det var McNeill som avslutade).

Det var det sista McNeill fick göra den här kvällen. Efter en timme ersätts han av Manni Norkett medan Isak Hansen byts in för Ennis. Bytena kändes planerade och är naturliga då både McNeill (som gjorde comeback i lördags) och Hansen (som hade vänsterarmen lindad) har varit utanför spel en tid.

Norkett får nästan omedelbart en bra målchans, då Murray visar att han kan slå inlägg även med högerfoten. Anfallarens nick tippas till hörna. Målvakten imponerar på nytt, då Norkett agerar framspelare. Mather var nog säker på att hans avslut skulle resultera i ett mål. På den efterföljande hörnan är Norkett nära igen. Strax därefter är Hugill som försöker utan lycka innan Forson drar ett distansskott tätt utanför.

Allt detta hände på ett dussin minuter efter bytena. Om Wolves var spelförande större delen av första halvlek var spelet nu belägrat på gästernas planhalva.

Norkett får sedan försöka från straffpunkten, sedan han blivit kapad för tidernas tydligaste straff. Anfallaren skickar målvakten åt fel håll men drar tyvärr bollen på fel sida av stolpen.

Ett par minuter därefter borde United ha fått en andra straff. Domaren har emellertid inte koll och dömer frispark, trots att förseelsen var en meter inne i boxen.

Chanskavalkaden upphör efter det. Wolves har ett nytt avslut utanför i matchens slutskede, innan Hugill drar bollen utanför, när han fritt läge i boxen.

Att det bara blir ett Unitedmål i andra halvlek är ett mysterium. Något mysterium är det inte att det var Ethan Ennis och Joe Hugill som gjorde målen idag. Båda hade en tuff start på säsongen men har spelat upp sig ordentligt de senaste månaderna. Framför allt Ennis lyckas med det mesta just nu och med dagens mål har han bidragit med målpoäng i åtta raka matcher (åtta mål och två assists).

Mittfältstrion Maxi Oyedele, Sam Mather och Omari Forson imponerade också idag.

Målen

Manchester United – Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)

U18 Premier League, 12 april


1-0 (43) Ethan Ennis (Forson)
2-0 (46) Joe Hugill (McNeill)


Uniteds lag: Hanbury; Murray, Jurado, Aljofree, Pye; Mather, Oyedele, Forson; Ennis (Hansen 60); Hugill, McNeill (Norkett 60)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK