Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Norwich City
Dags att sätta fler käppar i Unitedhjulet

Imorgon, på självaste påskafton, flyger kanariefåglarna från Norwich till Old Trafford för att försöka sätta fler käppar i det trasiga hjul som är Manchester United. Jumbon kommer givetvis inte vika sig så länge det finns något att spela för. Men vad ska United spela för? 

Manchester United

Med sju omgångar kvar av Premier League känns det mesta fortsatt ganska uppgivet i Manchester United. Kommunikationen utåt är givetvis att man kommer kämpa in i det sista för att få till en så bra tabellplacering som möjligt. Som utomstående vet vi att det inte stämmer. Alla inom klubben har uppenbarligen slutat bry sig.

Det kan tyckas att Norwich City är ett lag man ska slå oavsett vad men faktum är att det lär bli en svår nöt att knäcka.

United står nu på plats sju i tabellen på 51 inspelade poäng, vilket innebär att det är sex poäng upp till Tottenham Hotspur, som just nu innehar fjärdeplatsen och därmed direktplatsen till Champions League. Att nå den för United känns just nu som önsketänk. I ligan har man tappat poäng i de två senaste matcherna. Förlust mot Everton förra helgen och oavgjort mot Leicester City veckan dessförinnan. Senaste vinsten kom för cirka en månad sedan mot just Spurs.

Spelet hackar betänkligt och effektiviteten har även den blivit lidande. Frontfyran man ställde upp med senast var det liksom inget fel på rent namnmässigt men det tycks inte spela jättestor roll vilka spelare Ralf Rangnick ställer ut just nu. Det lilla glädjeämnet var om möjligt att vi fick livstecken från Marcus Rashford. I övrigt hamnade Cristiano Ronaldo i blåsväder efter slutsignalen (mer om det här).

Ronaldo torde hursomhelst finnas med imorgon och lär så göra från start. Jag har svårt att se att det inte skulle bli samma frontfyra som förra helgen, vilken utöver Ronaldo består av Bruno Fernandes, Jadon Sancho, och Rashford.

På mittfältet gjorde kanske inte Nemanja Matic sin bästa insats när han fick chansen från start mot Everton men med en veckas vila i benen ska givetvis serben spela, särskilt när United ska vara spelförande mot ligans (näst) sämsta lag. Bredvid är det frågetecken, då Fred klev av skadad senast. Oklart i skrivande stund om brassen kan spela. Om inte känns Paul Pogba aktuell.

I backlinjen utesluter vi Luke Shaw, som åkt på ett litet bakslag efter en operation. Vill det sig illa är engelsmannen borta resten av säsongen. Den naturlige ersättaren blir därför Alex Telles. I mittlåset blir det högst troligt Victor Lindelöf och Harry Maguire, detta baserar jag på att Raåhaël Varane tycks ha fått något Cavani-syndrom och spelar lite när han känner för det. Till höger finns egentligen bara Diogo Dalot som rimligt alternativ.

Möjlig startelva:

Norwich City

Norwich harvar nere på sista plats i tabellen och det mesta tyder på att det blir en jojo-säsong igen. Kanariefåglarna har haft för vana de senaste tio åren att åka mellan divisionerna. I Championship övertygar man ofta men väl i Premier League lyckas man sällan få till det.

I förra omgången vann Dean Smiths mannar visserligen mot Burnley hemma på Carrow Road men dessförinnan får vi backa bandet till den 5 februari för att hitta senaste vinsten, vilken kom mot Wolverhampton Wanderers i FA-cupen.

Trots att det är mycket rött i resultatraden brukar man i alla fall ofta göra mål i matcherna. Tacka finländaren Teemu Pukki för det, som får anses vara lagets stora stjärna. Nio ligamål har det blivit för 32-åringen, vilket är nästan hälften av lagets målskörd. Norwich har nämligen bara mäktat med 20 ligamål.

Det ska också nämnas att Unitedutlåningen Brandon Williams återfinns i truppen. 21-åringen anslöt till Norwich i augusti förra året och har hittills figurerat i 24 ligamatcher. Imorgon får ytterbacken dock inte spela, just eftersom att man möter United.

I övrigt ser skadeläget någorlunda okej ut för tabelljumbon. Billy Gilmour är tveksam till spel efter sjukdom och amerikanen Josh Sargent är ett även han ett frågetecken. Mittbacken Ozan Kabak missar emellertid matchen men där bak har man samtidigt två brittiska granitblock i form av Ben Gibson och Grant Hanley.

Norwich är av förklarliga skäl inget lag som ligger högst upp på listan av lag man frivilligt slår på teven för att titta på. Att formera en startelva blir därför lite trixigt men jag gissar att Smith kommer ställa upp ganska likt som senast. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Möjlig startelva:

Historik

Mötet i december förra året slutade med en 1-0-seger för United efter att Ronaldo skjutit in matchens enda mål från straffpunkten.

Genom historien har United vunnit 41 tävlingsmatcher mot kanariefåglarna.

Visste ni att…

 • När United mötte Norwich hemma säsongen 2013/14 ledde Ryan Giggs laget, detta efter att David Moyes fått sparken fyra dagar tidigare?
 • Norwich senaste vinst mot United kom i december 2015? Då vann man på Old Trafford med 2-1.

Matchinformation

Manchester United
Norwich City
Turnering: Premier League, omgång 33
Tid: Lördagen den 16 april 2022, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Andrew Madley
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Shaw (ben, maj)
 • Cavani (vad, slutet april)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Fred (skadad, liten chans)
 • McTominay (fotsula, liten chans)
 • Varane (skadad, inget datum, liten chans)
FORM
O26/2WatfordHPL0-0
F6/3Man CityBPL1-4
V12/3TottenhamHPL3-2
F15/3Atl MadridHCL0-1
O2/4LeicesterHPL1-1
F9/4EvertonBPL0-1

Norwich City

Skador och avstängningar:

 • Williams (indisponibel mot United)
 • Idah (knä, inget datum)
 • Omobamidele (rygg, inget datum)
 • Kabak (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Placheta (fot)
 • Gilmour (sjuk)
 • Sargent (fot)
FORM
F2/3LiverpoolBFA1-2
F5/3BrentfordHPL1-3
F10/3ChelseaHPL1-3
F13/3Leeds UnitedBPL1-2
O2/4BrightonBPL0-0
V10/4BurnleyHPL2-0

United mot Norwich City

Totalt:7141-13-17123-64
Hemma:3422-7-565-19
Premier League:1915-1-336-11
SENASTE MÖTENA
V2019-10-27BPL3-1
V2020-01-11HPL4-0
V2020-06-27BFA2-1EF
V2021-12-11BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2013-10-29HLC4-0
V2014-04-26HPL4-0
F2015-12-19HPL1-2
V2020-01-11HPL4-0
Res med oss till Manchester!