Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Arsenal - Manchester United
En sista chans?

Manchester United v Arsenal - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Arsenal. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2022/04/23 15:28

Arsenal – Manchester United 3-1 (2-1)

Premier League, omgång 34 • 2022-04-23, 13.30 • Arsenal Stadium, London • domare: Craig Pawson

 

1-0 (3) Tavares

2-0 (32) Saka (straff)

2-1 (34) Ronaldo (Matic)

3-1 (70) Xhaka

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Lindelöf, Varane, Telles; McTominay, Matic (Rashford 77), Fernandes (Mata 84); Elanga (Lingard 77), Ronaldo, Sancho

Avbytare: Henderson, Maguire, Bailly, Jones, Wan-Bissaka, Garnacho

 

Arsenal

Ramsdale; Cedric (Tomiyasu 90), White, Gabriel, Tavares, Xhaka, Elneny; Saka (Holding 74), Ødegaard, Smith Rowe (Martinelli 64); Nketiah

Avbytare: Leno, Swanson, Lokonga, Azeez, Pepe, Lacazette

Updated: 2022/04/23 15:29
 • 0
 • Share


2022/04/23 15:28
Tack för idag

Därmed avslutar vi matchdagsbloggen. Snackisarna är redan ute, betyg kommer. Tack för idag.

 • 0
 • Share

Ett av Premier League just nu sämsta lag åkte till en mittenklubb och förlorade med 3-1. Det känns som en hyfsat rättvis beskrivning av dagens match.

Manchester United under Ralf Rangnick är ett skrämmande uselt fotbollslag, som om andra lag vinner sina hängmatcher ligger åtta i tabellen. Det är verkligheten, för er som lyssnar på Viasat som påstår att United var bättre än Arsenal kan jag lugna er med att så inte är fallet. United hade en kort period då man inte var usla, och man brände en straff och hade nån stolpträff. Men det var inte så att man dominerade, inte på långa vägar.

 • 0
 • Share

Xhaka punkterar förmodligen matchen med 3-1 i 70 minuten.

 • 0
 • Share


2022/04/23 14:47
Straff United – missad

Tio minuter in i den andra halvleken får United faktiskt straff – och Bruno Fernandes klev fram och brände den.

 • 0
 • Share


2022/04/23 14:26
Halvtid

Vi går till halvtid med underläge, Arsenal har fortfarande 2-1. United är ungefär lika håglöst som senast, skillnaden idag är att Arsenal är ett något glorifierat mittenlag, så när United spelar som en nedflyttningskandidat blir det inte enorm skillnad.

En som är nånstans på samma nivå som United är domare Pawson, som missat åtminstone en solklar straff för United, när Cedric tydligt tog med hands i eget straffområde. Handrörelsen indikerar till och med på att han medvetet försöker slå till bollen.

Det fanns också ett rop på straff tidigare, när Anthony Elanga drogs ner i friläge. Och tjae, det ska nog vara straff, men Pawson blåste inte och VAR tyckte in det var ett uppenbart fel och ändrade inte.

Dock skall det sägas att United inte förtjänar nånting i den här matchen, och man förlorar just nu inte pga Pawson. Så usla är man.

 • 0
 • Share


2022/04/23 14:04
Reducerat

Ronaldo reducerar till 1-2 från ingenstans.

 • 0
 • Share

Eftersom vi har De Gea i mål gick straffen givetvs i mål. 2-0.

 • 0
 • Share


2022/04/23 14:00
Straff Arsenal

VAR dömde bort målet för offside, men i samma sekvens hittar han en straff som inte på långa vägar kan anses vara ett clear and obvious fel att domaren missat. Men oavsett, straff Arsenal.

Updated: 2022/04/23 14:01
 • 0
 • Share


2022/04/23 13:58
Nevermind, offside

Inget 2-0, offside.

 • 0
 • Share

Arsenal gör 2-0. Mest notervärt är att David de Gea istället för att försöka rädda bollen vinkar för offside…

 • 0
 • Share

Två minuter och 15 sekunder tog det, sen hamnade United i underläge. Ett bisarrt försvarsspel från Varane och Telles får ta skulden mest, samt att Dalot föga förvånande inte hade koll på sin försvarare vid returen.

 • 0
 • Share


2022/04/23 13:27
Då kör vi

Särskilt mycket intressant har inte hänt sedan senaste inlägget, vilket gör att vi nu är framme vid 13.30 (snart) och därmed avspark.

Vad får vi se för United idag egentligen? Blir det nån form av ETH-reaktion, eller blir det lika menlöst som senast?

 • 0
 • Share


2022/04/23 12:45
Tuff vecka bänkar Maguire

Rangnick förklarar bänkningen av Maguire enligt följande till MUTV.

”Jag var tvungen att välja mellan de tre, Harry har haft en tuff vecka så jag valde att vila honom och spela Rafa Varane och Victor Lindelöf.”

På bänken sitter Phil Jones och Eric Bailly och ser sig oerhört sedda…

 • 0
 • Share


2022/04/23 12:44
Tankar om elvan

Den elva Rangnick har valt blev i faggorna av vad vi spekulerade kring, om än inte exakt den vi trodde (och särskilt inte som jag hoppades).

Så här lär elvan formeras.

De Gea

Dalot – Lindelöf – Varane – Telles

McTominay – Matic – Fernandes

Elanga – Ronaldo – Sancho

De Gea i mål, inga konstigheter där. Maguire bänkas alltså och roligt ur svenskperspektiv är att Victor Lindelöf då får spela bredvid Varane. Telles är tillbaka till vänster, men sen tyvärr Dalot till höger.

Mittfältet är det väntade, och framåt är Ronaldo alltså tillbaka och så blev det Elanga och Sancho på kanterna, alltså ingen Marcus Rashford.

Kanske väljer man idag att backa lågt med McT och Matic som defensiva mittfältare, och Bruno tillsammans med anfallstrion som kontringsvapen? Det skulle ju vara ett sätt att spela på. Om 45 minuter vet vi.

 • 0
 • Share


2022/04/23 12:31
Hemmalaget

Arsenals elva ser ut som följer:

Bild

 • 0
 • Share


2022/04/23 12:31
Dagens elva

Då har Ralf Rangnick lämnat in den elva som kommer starta mot Arsenal. Som väntat är Harry Maguire förpassad till bänken.

 • 0
 • Share


2022/04/23 12:06
Hemmamötet

Senast lagen möttes gick det ändå ganska bra. Efter en dålig start (David de Gea fick lite ont i foten och valde att lägga sig ner, vilket gjorde att Smith-Rowes skott enkelt studsade in) gjorde Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo så att de goda vann.

Det var för övrigt också Michael Carricks sista match som tillfällig manager. Med facit i hand kanske man borde behållit honom…

Se höjdpunkter här.

Updated: 2022/04/23 12:09
 • 0
 • Share


2022/04/23 10:22
Potentiell elva

Förmiddagarna brukar gå fort, så för att inte missa att spekulera om en elva gör vi det nu. Från införrapporten hämtar vi den elva Jonathan spekulerar i, där det skall påpekas att den är skriven innan ryktena om att Maguire kommer vilas kom ut.

De Gea

AWB – Maguire – Varane – Telles

McTominay – Matic – Fernandes

Elanga – Ronaldo – Sancho

Som sagt så är det alltså sannolikt att Maguire får vila, och att Lindelöf ersätter honom ser jag som en självklarhet. I övrigt hoppas jag Jonathan har rätt kring backlinjen, då det enda realistiska alternativet är att Dalot spelar istället för Wan-Bissaka eller Telles, och det skulle vara en klar försämring. Målvakt ser jag förresten som onödig att spekulera om, det blir De Gea.

Mittfältet tror jag blir samma som Jonathan, men längst fram kan jag se att Rashford får chansen istället för Elanga. Engelsmannen har ändå visat lite gryende form (från väldigt låg nivå, vilket borde premieras. Särskilt som Elanga inte varit jättebra heller. Faktum är att Sanchos lilla formdipp gör att han skulle kunna offras igen, precis som mot Liverpool, men sammantaget tror jag ändå inte det.

De Gea

AWB – Lindelöf – Varane – Telles

McTominay – Matic – Fernandes

Rashford – Ronaldo – Sancho

Om jag hade fått välja fritt bland spelarna i United hade jag valt denna elva, men den vet vi ju att vi inte får.

Henderson

AWB – Lindelöf – Varane – Shaw

Fernandes – McTominay – Hannibal

Elanga – Rashford – Sancho

 • 0
 • Share


2022/04/23 09:45
Goram har cancer

Rangers från Skottland har gått ut med att Andy Goram, som 2001 gjorde två matcher som inlånad i United, har cancer. Han behandlas på sjukhus, och önskar tillsammans med sin familj att få bli lämnade i fred i nuläget.


Updated: 2022/04/23 11:15
 • 0
 • Share


2022/04/23 08:40
Tidiga lagnyheter

Från Manchester Evening News har vi fått hjälp med en drygt halv matchtrupp. Noterbart är att trion Raphael Varane, Scott McTominay och Cristiano Ronaldo är tillbaka, och vi får anta att samtliga tre ligger bra till för en startplats.

Följande spelare såg MEN vid flygplatsen.

David de Gea, Tom Heaton, Dean Henderson, Diogo Dalot, Harry Maguire, Raphael Varane, Victor Lindelöf, Phil Jones, Scott McTominay, Nemanja Matic, Bruno Fernandes, Juan Mata.

Ronaldo syntes alltså inte till, men Rangnick bekräftade på gårdagens presskonferens att portugisen är med. Att det bara är tolv spelare tidningen har bekräftat beror på att spelarna hade tillgång till att parkera på en privat parkering vid terminalen, dit journalisterna inte har tillgång.

En sak som är ofattbar är att Hannibal Mejbri spelade 90 minuter för U23-laget igår kväll, och därmed inte kommer vara aktuell idag. Det beslutet är i min värld helt sinnessjukt. Paul Pogba saknas (eller ja, ”saknas”) och Hannibal var den enda som visade nån form av vilja mot Liverpool. Ändå vill Rangnick inte ha med honom. Mitt tålamod med Rangnick var dåligt redan innan detta beslut…

En annan sak som är notervärd är att det ryktas att Harry Maguire kommer ställas åt sidan. Det på grund av form, men också dels för att några idioter bombhotat hans hem, så en vilodag för honom skulle kunna vara bra. Han är som ni ser dock med i truppen, så vi kan inte garantera att det inte blir speltid för kaptenen.


 • 0
 • Share


2022/04/23 08:32
En sista chans?

Arsenal, färskt från en urladdning efter sin bortaseger mot Chelsea i veckan, väntar för United idag. Ett United som vilade sig i form i tisdags då man gjorde en no-show i mötet mot Liverpool. Vi pratar mycket om topp fyra, att nå Champions League, och att det är sista chansen hit och sista chansen dit – men nu får vi nånstans konstatera att om det inte blir vinst idag, ja då kan vi helt och fullt släppa tanken på att Erik ten Hag tar över ett Champions League-lag.

Faktum är att inte ens vid seger är det särdeles troligt att United faktiskt lyckas knipa fjärdeplatsen. I skrivande stund är vi sexa, med 54 poäng efter 33 matcher. Tottenham och Arsenal ligger båda på 57 poäng, med 32 spelade matcher, så även om United vinner sitter Arsenal i förarsätet mot United plus då det faktum att Spurs också måste passeras.

Men ändock, en rejäl uppryckning gentemot senast krävs, alldeles oavsett vilka chanser man har att ta en viss Europaplats. Kan det faktum att Ten Hag nu är offentliggjord som ny tränare ge en push åt de spelare som vet om att det är i riskzonen för att säljas? Jag vet inte om jag tror på det, spelarna har inte visat nånting under egentligen under hela säsongen och Ralf Rangnicks förmåga att få ut nåt vettigt av dem verkar vara noll, men man får väl fejka förhoppning i alla fall för att härda ut.

 • 0
 • Share