Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inte värdiga att bära tröjan

Säsongens sista månad har varit en enda lång och deprimerande vandring mot sommarledigheten.

Men mot Brighton la United plötsligt i nästa växel – när det gäller att skämma ut sig. 

Det var sorgligt, skamligt och sensationellt tragiskt att bevittna. 

Skönt: 

  • Att det snart är över. Den vidrigaste säsongen jag minns är snart ett vidrigt minne blott. Spelarna checkade ut i november, trots att dom tjänat miljoner och åter miljoner sedan dess. 
  • Att så många av de här pinsamma spelarna ska försvinna från klubben. Solskjaer påstod att man var “så nära” att klicka helt och det låter mer och mer som det mest verklighetsfrånvända jag hört. 

Sorgligt:

  • Att man ska behöva skämmas för att vara Unitedsupporter igen. Samtidigt som spelarna spelar helt utan skam. Inte nog med att dom alltså blev utspelade av Brighton – ingen brydde sig nämnvärt om det heller. Dom har inte brytt sig om den här säsongen på flera månader. Dom pissar på alla fans som betalar tusentals kronor för att följa klubben på bortamatcher i vått och torrt och det är sorgligt, skamligt och sensationellt uselt. 
  • Att bortafansen, ligans mest lojala, sjunger “you’re not fit to wear the shirt” visar hur otroligt lågt United har sjunkit. Det ska mycket till för att den sången kommer fram. 
  • Att Cristiano Ronaldo står och skrattar uppgivet åt sina egna medspelares insatser – under! – visar också vilken patetisk insats vi fick uppleva i Brighton. 
  • Vi har blivit totalt slaktade av våra värsta rivaler på hemmaplan. Vi har blivit totalt slaktade av både Watford och Brighton på bortaplan. Det är inga tillfälligheter direkt. Det är liksom inte bara en eller två dippar – det är konsekvent värdelöst. Om vi skulle gå igenom säsongen när den väl är över (gud, vilket sorgligt arbete) kommer vi inte att komma upp i mer än handfull matcher där United varit bra över större delen av 90 minuter. En handfull. Man borde inte vara chockad längre, men det är man. 

Slutligen:

  • I ligaavslutningen borta mot Palace borde inte en enda av de spelare som befann sig på planen mot Brighton spela. Inte en enda. Och hur kan man egentligen visa så lite stolthet över ynnesten att få bära en Unitedtröja? Inte bara en gång, inte bara två – utan konsekvent över tid. 
  • United har inte släppt in fler ligamål i snitt sedan säsongen 1970-71. Det är alltså över 50 år en Uniteds defensiv var sämre än den är i dag: Detta med kapten Maguire, svenske landslagskaptenen Victor Lindelöf och världsmästaren Raphael Varane. 
  • Ralf Rangnick har med rätta hyllats för sin klarsynthet kring Uniteds problem, men det går inte att påstå att anställningen av honom i november var en total katastrof. Ingen manager i modern tid har lyckats sämre än tysken och den/de som bestämde att han skulle plockas in borde aldrig mer få fatta ett fotbollsrelaterat beslut i sin karriär. Rimligen har vi hört och sett det sista av Ralf efter epilogen på Selhurst Park och ingen kommer att skriva sånger om honom efteråt. 
  • Sju gånger efter andra världskriget har United avslutat säsongen med minusmålskillnad. Mycket talar för att det blir en åttonde nästa vecka.