Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
McClaren och Van der Gaag ansluter / Johnstone ersätter Henderson?

I dagens nyhetssvep har vi en del nyheter att rapportera kring Erik ten Hags tränarstab som börjar ta form. Utöver det så har vi en transfernyhet kring Dean Henderson och vem hans ersättare kan bli om han lämnar klubben i sommar, och slutligen kan vi meddela att Isak Hansen blivit uttagen till Norges U19-trupp till deras kommande matcher nästa månad.

Van der Gaag och McClaren ansluter till Ten Hags tränarstab

Erik ten Hag har nyligen vunnit ligatiteln med Ajax, vilket betyder att han mer och mer kommer att börja fokusera på Manchester United, något vi nämnde i gårdagens svep. I och med det så kommer det antagligen att börja trappas upp rejält på transferfronten, men också angående holländarens tränarstab. Enligt Fabrizio Romano så har Mitchell van der Gaag nått en överenskommelse med klubben om att bli en av Ten Hags assistenter.

Ett annat namn som nu också verkar vara klart för en roll i holländarens tränarstab är Steve McClaren. Detta har också rapporterats av Romano, men också utav The Telegraphs Jason Burt och Rob Dawson på ESPN. McClaren är ett familjärt namn då han var Sir Alex Fergusons assistent i United under åren 1999-2001. Engelsmannen har också arbetat med Ten Hag tidigare när McClaren var huvudtränare i Twente, där Ten Hag var en av hans assistenter.

Henderson lämnar – Johnstone ersätter?

Det känns mer och mer troligt att Dean Henderson kommer att lämna klubben i sommaren, men om det blir en permanent flytt eller en utlåning återstår att se.

Vad som är klart är att Henderson vill ha regelbunden speltid, något som han inte ser ut att kunna få i United. Enligt Rob Dawson på ESPN så finns intresset för West Bromwichs Sam Johnstone kvar, som då alltså skulle ersätta Henderson.

Hansen uttagen till landslagsspel

Manchester Uniteds Isak Hansen har blivit uttagen till Norges U19-trupp inför deras kommande matcher mot Ukraina, Holland och Serbien som spelas i juni.