Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nykomling drar i Henderson / Unitedtrio uttagen till engelska EM-truppen

Vi kan idag läsa om att Nottingham Forest är på väg att plocka in Manchester Uniteds andremålvakt Dean Henderson på ett säsongslångt lån, där det dessutom rapporteras finnas en köpeklausul inkluderat. 

Utöver det blir det återigen landslagsfokus men denna gång för damerna. Ett gäng Unitedspelare har blivit inkallade till sina respektive landslag.

Forest drar i Henderson – stänger dörren för Garner

Nottingham Forest tog till slut steget upp i Premier League och uppges nu vara på jakt efter ny målvakt, detta efter att lagets nuvarande burväktare, Brice Samba, ser ut att lämna klubben.

Nykomlingen har därför ställt in siktet på Manchester Uniteds andrekeeper Dean Henderson, som under föregående säsong fått stå i skuggan av David De Gea. Det blev totalt endast tre matcher för 25-åringen under 2021/22 och huruvida det skulle kunna bli ändring på det under Erik ten Hag framöver kan vi bara spekulera kring.

Rapporter från såväl Daily Mail och Sky Sports gör i alla fall gällande att en affär är på gång och att det initialt ska röra sig om ett säsongslångt lån, för att därefter kunna bli en permanent övergång. Enligt uppgifterna ska en köpeoption finnas inskrivet i kontraktet och sägs ligga på £20 miljoner.

Större delen av Hendersons lönekostnad under låneperioden ska i så fall United stå för.

Skulle denna affär gå i lås innebär det att den tidigare utlånade Unitedmittfältaren James Garner inte kommer kunna lånas ut på nytt till Forest, då ett lag inte får ha mer än en spelare inlånad från samma lag.

Landslagsuttagningar

Ett gäng damspelare från Manchester United har blivit uttagna till sina respektive landslag inför det stundande europamästerskapet i sommar.

I England hittar vi Mary Earps, Ella Toone, och Alessia Russo.

I den tidigare bruttotruppen ingick även Lucy Staniforth och Katie Zelem men duon fick alltså inte plats i den slutgiltiga truppen.

I Skottland är Martha Thomas ensam Unitedspelare. Jane Ross, som lämnade klubben förra sommaren finns dock med.

Maria Thorisdottir och Vilde Bøe Risa har blivit uttagna till den norska EM-truppen.

Spelschema för säsongen 2022/23

För den som missat kan vi slutligen passa på att påminna om att spelschemat för Premier League-säsongen 2022/23 släpptes under förmiddagen. För Manchester Uniteds del väntar Brighton & Hove Albion på hemmaplan söndagen den 7 augusti.

Mer om spelschemat finns att läsa här.