Dean Henderson

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Målvakten Dean Henderson, född i mars 1997, är en Manchester United-produkt.

Målvakten Dean Henderson hämtades till Manchester United från Carlisle United när han var 14 år gammal. Säsongen 2013/14 etablerade han sig i juniorlaget. Ett par år senare fick han för första gången prova på spel i U21, även om speltiden då blev sporadisk.

I januari 2016 fick Henderson för första gången prova på seniorfotboll då han blev utlånad till Stockport County. Under en skadekris i United återkallades han från lånet. Han fick sitta på bänken för United i FA-cupen mot Shrewsbury i februari 2016. Han återvände sedan till Stockport på lån under säsongsavslutningen.

På deadline day 2016 gick Henderson till Grimsby på ett halvårslångt lån. Henderson imponerade i Grimsby och lånet förlängdes för att gälla säsongen ut. Efter en skada på Joel Pereira återkallades Henderson till United för att agera tredjemålvakt.

I maj 2017 var han reservmålvakt för det engelska U20-landslag som vann VM-guld.

Inför säsongen 2017/18 gick Henderson till Shrewsbury på ett säsongslångt lån. Henderson gjorde succé Shrewsbury och utsågs till bästa målvakt i League One.

Efter succén i Shrewsbury belönades Henderson med nytt kontrakt i United. Därefter gick han återigen på ett säsongslångt lån, den här gången till Sheffield United. Målvakten gjorde återigen succé och han var en starkt bidragande orsak till att Sheffield United blev uppflyttade till Premier League.

Sommaren 2019 skrev han återigen på ett nytt kontrakt för United och så lämnade han igen för Sheffield United på ett säsongslångt lån. Den här gången för spel i Premier League.

Återigen gjorde han succé och sommaren 2020 signerade han återigen ett nytt kontrakt. Den här gången stannar han i klubben för att konkurrera med David de Gea om platsen som ordinarie målvakt. Henderson gjorde sin a-lagsdebut i ligacupmatchen mot Luton den 22 september 2020.

Säsongen 2019/20 var Henderson regelbundet med i den engelska landslagstruppen. Per september 2020 väntar han emellertid på sin debut.

Spelarkaraktär

Dean Henderson är en reflexsnabb målvakt med bra fötter. Han har ett enormt självförtroende och han har potentialen att bli en världsmålvakt.

Rekommenderad läsning

 • Lånekollen: Säsongssummeringen

  Lånekollen: Säsongssummeringen
  D7kJeSBW4AATPko

 • Adepterna: Fosu-Mensah, Henderson, Riley och Varela

  Adepterna: Fosu-Mensah, Henderson, Riley och Varela
  512842536

Senaste artiklarna om Dean Henderson

 • Nya tröjnummer för Henderson och Mengi

  Nya tröjnummer för Henderson och Mengi

 • Solskjaers presskonferens: Greenwood hade behövt vila

  Solskjaers presskonferens: Greenwood hade behövt vila

 • Målvaktskampen; Thiago överens med...?; Tankar från Shaw

  Målvaktskampen; Thiago överens med...?; Tankar från Shaw

 • Landslag: Martial involverad i fransk seger

  Landslag: Martial involverad i fransk seger

 • Landslag: Debut för Greenwood

  Landslag: Debut för Greenwood

 • Lånekollen: Betygsutdelning säsongen 2019/20

  Lånekollen: Betygsutdelning säsongen 2019/20

Biografin uppdaterad i september 2020 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS