Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Harry Maguire blir kvar / England vidare till final / Värvning för damerna

Dagens Unitedsvep tacklar de senaste rapporterna gällande Harry Maguires förfallna övergång till West Ham. Vi rapporterar även om Englands avancemang till VM-finalen och såklart de Unitedspelare som visade upp sig. I övrigt så kan vi berätta om en väntad ny värvning för damerna.

Harry Maguire blir kvar

Det ser inte ut att bli någon flytt för den förra kaptenen Harry Maguire i sommar då kontrakts-förhandlingarna med West Ham kollapsat.

West Ham fick ett bud för den engelska landslagsmannen accepterat förra veckan men de personliga villkoren fick aldrig någon överenskommelse. Spelaren förde heller aldrig något samtal med West Hams huvudtränare David Moyes.

England vidare till VM-final

Efter att Spanien igår slagit Sverige i den första semi-finalen av VM så har alla turneringens följare väntat spänt på att se vilka som får möta spanjorerna i finalen. Idag så fick vi svaret på den frågan då England triumperade över hemmanationen Australien och därmed spelade sig till chansen att nu vinna två raka stora titlar efter förra årets EM vinst på hemmaplan.

Mest roligt var såklart att det blev United-representanter som blev huvudpersoner när England nådde final, Ella Toone satte matchens första mål och blev därmed den första engelska spelaren att göra mål i kvartsfinal, semifinal och final av stora internationella turneringar (EM och VM inräknat).

I övrigt så stod Mary Earps som vanligt mellan stolparna för England medans Katie Zelem även fanns med på bänken för The Lionesses.

Värvning för damerna

Den brasilianske landslagsspelaren Geyse är klar för Manchester United, detta enligt Michael McCann.

Forwarden har spenderat en säsong hos de europeiska mästarna FC Barcelona och fanns senast med i Brasiliens VM-trupp.

Vänskapsmatch för truppspelarna

Manchester United spelade en vänskapsmatch mot Everton på Carrington igår för att ge några av truppspelarna chansen att återfå lite matchform. Ett självmål + en kasse från Scott McTominay säkrade vinst för hemmalaget.

Något noterbart var att Anthony Martial var tillbaka i spel efter sina stora skadebekymmer då han gjorde sin första match på mer än två månader. Andra spelare som fick chansen att visa upp sig inkluderade Harry Maguire, Donny van de Beek, Hannibal Mejbri och Dan Gore.

Talanger bekräftas

Klubben har nu bekräftat registreringarna av stortalangerna Harry Amass, Jack Fletcher och Tyler Fletcher som alla värvats in under sommaren.

Se den hela listan av registrerade ungdomsproffs för kommande säsongen på manutd.com

PFA nomineringar

Den nu förra Manchester United spelaren Ona Batlle briljerade på sin högerbacksposition förra säsongen och har nu nominerats till PFA Players’ Player of the Year för sina insatser i Unitedtröjan under 2022/23.

Även unge mittbacken Maya Le Tissier kan vinna pris då hon nominerats till PFA Young Player of the Year för sina fina prestationer under den förra säsongen.

Henderson stannar?

Framtiden för Dean Henderson har länge varit oklar men en flytt bort från Manchester United har ändå förväntats under sommarfönstret. Klubben som länkats mest med Henderson är Nottingham Forest, klubben där målvakten spenderade förra säsongen på lån.

The Athletic rapporterar nu att Henderson inte längre anses vara ett värvningsmål för Forest och att målvakten mycket väl kan bli kvar i Manchester denna säsong.

Populär pub stängs

Trafford Pub är en populär anhalt för matchgåare vid Old Trafford men stängs nu tills vidare. Puben kommer dock att vara öppen i samband med matchen mot Nottingham Forest i slutet av augusti.

Ny ytterback ryktas

Manchester United ryktas vara intresserade av att värva den unge colombianska ytterbacken Ana María Guzmán Zapata. Spelaren visade upp sig under Colombias imponerande VM-turnering och kan vara den långvariga ersättaren till Ona Batlle som lämnade för FC Barcelona i sommar.