Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Henderson klar för Crystal Palace

Manchester United meddelar på torsdagen att Dean Henderson lämnar klubben. Den 26-årige målvakten är klar för spel i Crystal Palace i en affär som rapporteras vara värd omkring £2o miljoner.

Dean Henderson är en Unitedprodukt sedan 14 års ålder och har gjort resan genom akademilagen upp till A-laget, där det totalt blev 29 matcher. Idag bekräftas det att en flytt till Crystal Palace blir nästa steg i karriären.

Engelsmannens ordentliga genombrott på seniornivå kom i Sheffield United säsongen 2018/19. Då var han en stark bidragande faktor till lagets Premier League-avancemang och nästkommande säsong spenderades även den på Bramall Lane. Det blev succé återigen och belönades efter det med ett nytt kontrakt för tredje gången på bara några år med United.

Säsongen 2020/21 stannade han i United för att på allvar konkurrera med David De Gea och gjorde då 26 matcher. Han blandande då ligaspel med Europa samt en del inhemska cupmatcher. Bland annat spelade han merparten av Europa League-matcherna, men väl i finalen vaktade De Gea målet.

Henderson hade efter den säsongen svårt att etablera sig, och inte förbättrades situationen i och med en utdragen covid-19-sjukdom.

Sommaren 2022 lämnade emellertid målvakten på ett nytt och sista lån, den här gången för Nottingham Forest. Han var given i startelvan under säsongens första halva, men missade sedan återstoden av säsongen på grund av en lårskada.

Henderson konkurrerade ett tag på allvar med De Gea om målvaktsposten i United. Idag är ingen av dem kvar på Old Trafford.

Vad gäller landslagskarriären blev han under 2019 för första gången uttagen till A-landslaget. Han debuterade i november 2020 som inhoppare i en träningsmatch mot Irland. Sommaren 2021 var han med i den engelska EM-truppen men tvingades lämna turneringen på grund av skada.

Att det bor en Premier League-målvakt av god kvalitet i Henderson är redan bevisat, men att fylla kostymen i United var troligtvis ett lite för stort steg.

Så sent som i augusti förra året riktade han hård kritik mot United och deras sätt att hantera hans situation i klubben. Bland annat menade han att han blivit lovad platsen mellan stolparna säsongen 2021/22, men drabbades i den vevan av covid-19. Det medförde, som tidigare nämnt, att han blev borta från spel och därmed inte heller fick chansen när han hade tillfrisknat.

I Crystal Palace får Henderson nu förhoppningsvis lite av en omstart i karriären och när vi i framtiden sitter med facit på hand kommer nog det här beslutet ses som det bästa, inte minst för Henderson själv.

Vi tackar Dean för hans insatser i Manchester United och önskar honom all lycka framöver!