Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Henderson nära Palace / Alternativ på vänsterkanten / Gårdagens protest

I söndagssvepet kan vi meddela att Dean Henderson verkar vara nära att lämna klubben och att en ersättare är på väg in. United överväger alternativ på vänsterbacken. En protest ägde rum efter matchen mot Nottingham, en match där våra motståndare fann en hel del att klaga på. I övrigt verkar en ung ytterback vara på väg ut ur dörren.

Henderson närmar sig en permanent flytt

Dean Henderson gjorde med största sannolikhet sitt sista bidrag som Unitedspelare när han agerade bänkmålvakt mot Nottingham igår. Det rapporteras nämligen på flera håll att Henderson är aktuell för en flytt till Crystal Palace i en permanent övergång. Efter matchen reste Henderson till London för att genomgå en medicinsk undersökning.

Henderson har länge varit aktuell för gårdagens motståndare; Nottingham Forest, som han även var på lån hos förra säsongen. Men nu verkar det som att Selhurst Park blir Hendersons nya hemmaborg. Enligt The Athletic rör det sig om en summa på 15 miljoner pund med 5 miljoner i add-ons för den 26-åriga målvakten, som tillhört Manchester United sen 14-års ålder. Transfersumman sägs också innehålla en vidareförsäljnings-klausul.

Turkisk ersättare för Henderson

Tidigare i veckan rapporterade vi att Fenerbahces förstamålvakt Altay Bayindir genomgått preliminära medicinska undersökningar hos United för att komma till rätta med en ryggskada som den turkiske målvakten dragits med inför en eventuell transfer. Gissningsvis är det grönt ljus för Bayindir då Simon Stone rapporterar att turken är förstavalet att bli Hendersons ersättare.

Nödlösningar på vänsterback

I och med Shaw och Malacias skador känner United sig manade att täcka upp på vänsterbackspositionen. Enligt The Telegraph överväger klubben ett lån för Chelseas Marc Cucurella, Barcelonas Marcos Alonso eller Tottenhams Sergio Reguilon som möjliga nödlösningar.

Det är ovisst hur sugna Chelsea är att hjälpa en ligarival täcka upp en sårbar position, medan Reguilon ryktas till Fulham i en permanent övergång.

Protest efter sista visslan

Efter matchen mot Nottingham igår satt många supportrar kvar på sina platser och vädrade sitt missnöje mot det nuvarande ägarskapet. Det är supportergruppen The 1958 som har organiserat protesten, och den varade i ungefär en timme. Kraven från supportrarna innefattar bland annat ett krav på Richard Arnolds avgång och att klubben ska säljas.

Jurado kan göra återkomst i Barcelona

Enligt Academy Scoop, som specialiserar sig i nyheter kring Uniteds akademi, är Marc Jurado nära en flytt tillbaks till sin moderklubb FC Barcelona.

19-åriga Jurado skrevs in i Uniteds akademi 2020 från La Masia som ett mycket lovande ytterbackslöfte. Chanserna i A-laget har uteblivit däremot och katalanen sägs längta tillbaka till sin hemstad. Enligt källan talar det för en permanent flytt för ytterbacken.

Nottingham visar missnöje med domslut

Visor upprepar sig allt som oftast, och precis som fallet i matchen mot Wolverhampton har även Nottingham Forest kritiserat domsluten i gårdagens match.

I synnerhet är Nottingham rasande över att Stuart Atwell tog fram de röda kortet på Joe Worrall, samt Danilos fällning på Rashford som resulterade i straff. En annan situation Forest kände sig beklämda över var McTominays höga spark på Cheikhou Kouyaté, som i Forestögon skulle resulterat i ett rött kort.

Forests ägare Evangelos Marinakis och tränare Steve Cooper skändade inte orden efter matchen, och klubben överväger ett officiellt klagomål till PGMOL, Premier League-domarnas förbund.