Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United i samtal med Ajax / Inget Juve för Groenen / Förstärkning i akademin

Manchester United jobbar som bekant på att få till en affär för Barcelonas Frenkie de Jong och ska enligt rapporter ha högsta prioritet. I bakgrunden av den affären försöker man även locka till sig ytterforwarden Antony från Ajax, som tidigare spelat under Erik ten Hag i den nederländska storklubben. 

Det blir föga förvånande mer transfernyheter. Bland annat ser det inte ut att bli något Juventus för Jackie Groenen, som ryktas bort från United. Utöver det uppges ungdomsakademin få ett tillskott i form av en ny vänsterback.

Först De Jong – sedan Antony

Att Frenkie de Jong ryktas till United har nog de flesta koll på. Rapporterna där är just nu att United och Barcelona är 100-150 miljoner ifrån varandra vad gäller värderingen av spelaren. Oftast brukar en överenskommelse nås i sådana fall och lär så göra även nu, trots att det drar ut på tiden.

I skuggan av De Jong-affären skrivs det nu även från brittiska The Telegraph om att den brasilianske ytterforwarden Antony, till vardags i Ajax, intresserar United. 

Erik ten Hag har arbetat med Antony under sin sejour som manager i Ajax och har därmed stenkoll på 22-åringen och hur hans egenskaper skulle kunna komma till pass på Old Trafford.

Det är emellertid en potentiell värvning som tillsvidare får stå på väntelista, då De Jong uppges ha högsta prioritet. Vidare uppger The Telegraph att United är öppna för att göra sig av med Anthony Martial, som under vårsäsongen varit utlånad till Sevilla. Omkring £20 miljoner sägs prislappen ligga på men det stora kruxet är fransmannens lön på omkring £200 000 i veckan, som kan bli svår att matcha för eventuellt intresserade klubbar.

En värvning av Antony skulle också bidra till en ökad konkurrenssituation, något som enligt tidningen Ten Hag önskar.

Ingen Italienflytt för Groenen

I helgen rapporterade vi om att Jackie Groenen drog till sig intresse från Juventus och att förhandlingar skulle pågå, enligt italienska uppgifter. 

Det spåret ser nu dött ut, om vi ska tro nya italienska uppgifter som sipprat ut.

Enligt Mirko Di Natale nedan ska Juventus ha bestämt sig för att inte gå på den nederländska mittfältaren.

Att Groenen sitter på ett kontrakt till 2024, som Di Natale anger, ska enligt mer betrodda uppgifter dock inte stämma. 27-åringens avtal med United sträcker sig till 2023.

Förstärkning i akademin

Och så till sist har vi nått ungdomslaget i detta svep, som präglats av transfernyheter.

I detta fall gäller det en ung nyrekrytering. Jayden Meghoma, som syns nedan, är nämligen bara 15 år och ser ut att ansluta från Tottenham Hotspurs ungdomsakademi.

Ytterbacken beskrivs av reykryteringsansvariga i United som en av de bästa på positionen i sin ålder.

Därmed inte otänkbart att vi kommer få se Meghoma under kommande säsong i U18-laget.

Friend har blåst färdigt

Premier League-domaren Kevin Friend kommer i sommar lägga visselpipan på hyllan, skriver The Telegraph.

Den 50-årige domaren gör därmed Martin Atkinson, Mike Dean, och Jon Moss sällskap i att sluta.

Friend kommer emellertid fortsätta inom domarorganet Professional Game Match Officials och arbeta med domare i The Championship.