Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Manchester United - Liverpool
Erik ten Hags första startelva

Erik ten Hags första startelva som Manchester United-manager är nu presenterad. Den som hade hoppats på omedelbar revolution blir besviken. För det är en elva som påminner väldigt mycket om det som har varit.

De Gea
Dalot, Lindelöf, Varane, Shaw
McTominay, Fred
Sancho, Fernandes, Rashford
Martial

Avbytare: Heaton, Bailly, Malacia, Amad, Telles, Pellistri, Wan-Bissaka, Van de Beek, Elanga, Laird, Chong, Hannibal, Garnacho, Savage, Iqbal

Frånvaro: Kovár, Bishop, Garner, Tuanzebe, Maguire

Fem spelare i resesällskapet saknas i truppen idag. Det är ungdomsmålvakterna Matej Kovár och Nathan Bishop, mittbackarna Axel Tuanzebe och Harry Maguire samt mittfältaren James Garner. Målvakterna bedöms sannolikt som överflödiga medan skadebekymmer förklarar de tre utespelarnas frånvaro. Tråkigast är förstås att Garner saknas. Jag är knappast ensam som håller honom som en av de allra intressantaste spelarna i sommar.

Ser vi till de som faktiskt ska spela så är det egentligen bara Anthony Martial som sticker ut. Fransmannen var ju i Sevilla på lån i våras. Samtidigt är det inget namn som får hjärtat att bulta av spänning, han har liksom gjort sju säsonger som Unitedspelare. Marcus Rashford var våras i frysboxen men utöver Rashford och Martial är det nio spelare som var ordinarie eller givna då.

På avbytarbänken har vi så många som 15 spelare och det borde innebära att vissa lämnas kvar på bänken hela matchen. Offensivt finns det spelare för alla positioner men Eric Bailly är ensam mittback på bänken. Ingen annan känns mittbackskompatibel, även om Ethan Laird har gjort en del ungdomsmatcher som mittback. Då är det nog troligare att Aaron Wan-Bissaka får vikariera, för det känns uteslutet att någon spelare blir kvar på planen i 90 minuter.

Om Ten Hag faktiskt byter in alla spelare på bänken så innebär det nytt Manchester United-rekord. Det nuvarande rekordet är 13 byten, mot Real Salt Lake sommaren 2017.

Liverpool


Nytt och spännande men mycket spekulationer