Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Magnat vill avyttra Glazer / Gakpo hänger på De Jong? / Fysisk forward önskas

Vi är mitt i veckan och nås under dagen av nyheten om att ett konsortium, lett av den brittiske affärsmannen Michael Knighton, är beredda att ta över ägandeskapet av Manchester United från Glazer. Det finns dock anledning till att vara skeptisk. I övrigt letas det vidare på transfermarknaden. 

Vi har även fått lottningen för damernas ligacupspel samt ett besked om att deras träningsmatch mot Blackburn Rovers, som skulle spelats idag, har blivit inställd.

Lottat för damerna

Igår lottades gruppspel för damernas ligacup till hösten. United kommer, precis som förra året, spela i en femlagsgrupp och möta följande lag:

Everton, Aston Villa, Durham, och Sheffield United.

Gruppspelet inleds under datumen 1-2 oktober och pågår fram till 17-18 december.

Ingen match ikväll

Damerna skulle även spelat träningsmatch ikväll men av ej kommunicerad anledning är mötet med Blackburn Rovers inställt. Matchen skulle spelats 19.00 svensk tid.

Gakpo aktuell men inte nära

Igår kom rykten om att PSV Eindhovens ytterforward Cody Gakpo skulle vara aktuell för United. 

Givetvis har det kommit nya rapporter.

Det senaste är att intresse från Uniteds håll förefaller vara konkret, men någon affär uppges ännu inte vara nära.

Den nederländske journalisten Marcel van der Kraan menar att United tittar på Gakpo men att högsta prioritet fortsatt ligger på att lösa Frenkie de Jong, och kommer så göra inom den närmsta framtiden. Huruvida det gäller för samtliga värvningar ska vi låta vara osagt men om Barcelona-mittfältaren ska in till varje pris i första hand, är känslan att vi kan behöva vänta på att få in en forward…

Ten Hag vill ha en fysisk forward – Morata på tapeten

Vi får ändå lov att tro att det arbetas på att få en in spelare längst fram. Indikationerna från media är tydliga; United är på jakt efter att stärka anfallslinjen. Och, som bekant, ingen rök utan eld.

Rob Dawson på ESPN menar att Erik ten Hag är ute efter en fysisk anfallare och ett nytt namn som nu nämns är Alvaro Morata. 

Den 29-årige spanjoren tillhör Atlético Madrid, där han nu har ett år kvar på kontraktet.

Morata har tidigare i sin karriär gjort en sejour i Premier League och då Chelsea. Återstår att se om det blir en comeback till öarna…

Konsortium nämns att ta över efter Glazer

Många kanske blir hoppfulla när de läser rubriken, men vi kan redan nu slå fast att det finns anledning till att vara skeptisk till detta. En spoiler alert, om man så vill.

Det handlar om den brittiske affärsmannen Michael Knighton – som redan 1989 var nära att ta över ägandeskapet av United – och hans konsortium som uppges vara beredda att skicka Glazer från ägandeposten i klubben.

Hela planen som Knighton kommer med verkar dock inte upplevas som särskilt seriös från klubbens sida, skriver Unitedkorrespondenten Simon Stone.

Bland annat ska Knighton ha fördömt den länk som finns mellan klubben och supportrarna, känd som Fan Share Scheme Plan, vilket handlar om att ge supportrar större inflytande i spörsmål som rör ägandet.

United värderas just nu till £1,5 miljarder och källor med bra finansiell kännedom om klubben menar att sannolikheten är liten att Knightons plan ska gå igenom.

Så här yttrar sig Ian Stirling från Manchester United Supporters Trust.