Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Juniorerna vann / Antony trycker på för flytt / Chelsea sneglar mot Maguire

Veckans sista nyhetssvep är här och vi kan bland annat läsa om att Antony, som ryktas till United, inte är med i dagens matchtrupp för Ajax. Brasilianaren uppges trycka på för en flytt till just United. Vidare uppmärksammar vi ett rykte gällande Harry Maguire, nämligen att han skulle kunna vara aktuell för Chelsea.

Under gårdagen tog dessutom juniorerna tre poäng när Nottingham Forest besegrades.

Klar seger för juniorerna

Igår hade juniorerna seriestart och man tog en komfortabel hemmaseger mot Nottingham Forest med 3-0.

Manni Norkett gjorde tidigt 1-0 efter att ha blivit frispelad av Sam Mather.

Precis innan halvtid var det sedan dags för tvåan, och det var ett riktigt fint lagmål. Unitedspelarna trillade runt bollen utan att motståndarna kom åt dem och till slut kunde Ethan Williams stöta in ett inlägg från nära håll.

Ethan Wheatley fastställde med kvarten kvar slutresultatet till 3-0.

Smolket i bägaren i samband med matchen var att Ethan Ennis (det är många Ethan här…) skadade sig så pass allvarligt att han drog av främre korsbandet och lär därför bli borta resten av säsongen.

Vi hoppas att rehabilitering går bra och att han kommer tillbaka ännu starkare!

Antony inte med i Ajax matchtrupp

Den brasilianske ytterforwarden, som ryktas till United, finns inte med i Ajax matchtrupp idag när laget tar emot Sparta Rotterdam.

Enligt uppgifter från nederländskt håll tyder detta på att 22-åringen försöker trycka på för en flytt till Old Trafford.

United och Ajax uppges föra en dialog och summan det pratas om är i så fall €100 miljoner.

Det rapporteras även om att United jobbar på Cody Gakpo i PSV Eindhoven men att den affären i så fall ska vara oberoende den med Antony. Med det sagt vill United ha bägge spelarna.

Maguire ett alternativ för Chelsea

Harry Maguire uppges finnas på Chelseas radar, men Uniteds inställning är att kaptenen inte är till salu.

Harry Maguire hade en föregående säsong han själv och hela United helst bara vill glömma. Det har inte börjat mycket bättre även denna säsong och när det ska skuldbeläggas är den 29-årige mittbacken många pekar mot.

United betalade Leicester City cirka £80 miljoner för Maguire när han skrev på inför säsongen 2019/20 och gav honom dessutom kaptensbindeln. Två parametrar, som utöver de svaga prestationerna på planen, skulle göra det extra komplicerat att få till en eventuell försäljning.

Eller?

Enligt ansedda The Guardian verkar det finnas intresse för den engelske landslagsmannen, och det är inte vilken klubb som helst det snackas om – nämligen Chelsea.

Londonklubben förstärkte visserligen där bak med Kalidou Koulibaly från Napoli i somras, men både Antonio Rüdiger och Andreas Christensen har lämnat, vilket gör att man söker extra täckning på mittbackspositionen.

Uppgifterna från The Guardian är dock att huvudspåret för Chelsea är Wesley Fofana i Leicester City men om inte han skulle gå att få loss sägs man alltså ställa in siktet på Maguire.

Detta skulle eventuellt kunna bli en bytesaffär mellan klubbarna, då rykten gjort gällande att United uttryckt intresse för Chelseas amerikanske ytterforward Christian Pulisic.

Det understryks emellertid att Maguire inte är till salu.

Transferfönstret i England stänger den 2 september, så nog finns det tid för att saker och ting kan hända till dess…

Bailly närmar sig Marseille

Igår skrev vi om att Eric Bailly närmar sig en utlåning till Ligue 1-klubben Marseille. Nu verkar det närma sig.

Enligt Rob Dawson på ESPN kommer den franska klubben betala ivorianens lön fullt ut och en köpeoption finns inskrivet i kontraktet.

Denna option kommer dock bli till en obligation om han spelar ett, ej angivet, antal matcher.

Kommer inte köpa in sig

Det är mycket snack om ägarfamiljen Glazer i Unitedkrestar just nu och att man skulle vara på väg att sälja av delar av ägandeskapet i klubben.

En investerare det pratats om, utöver Jim Ratcliffe, är det amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management.

En person nära företaget dementerar emellertid dessa uppgifter och säger vidare att Apollos ingångsvärde aldrig har varit att köpa in sig i en fotbollsklubb.

Representanter från både Apollo Global Management och Manchester United har avböjt att kommentera ärendet, detta rapporterar den amerikanska sajten Bloomberg.