Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool it is

Så ett bottenmöte på Old Trafford mellan Englands två största klubbar stundar i kväll. Att United skulle vara ena laget är hyfsat väntat, men det andra lagets bleka start på säsongen är aningen mer otippat.

Hursomhelst kan jag säga att resultaten är av sekundär betydelse numera. Vi vet att vi håller på ett skitlag (och det med tidigare Unitedmått mätt, hade vi varit Kidderminister Harriers och legat där vi gjorde hade vi gråtit av glädje dygnet runt) så hur det går i ligan den här säsongen spelar egentligen ingen som helst roll. Vi kan åka ur for all I care. Prio #1 är att bli av med de blodsugande parasiterna från andra sidan Atlanten.

Men matcherna ska ju spelas (om inte protester stoppar det än en gång) och då får vi väl ta en titt på förutsättningarna. Dom kan sammanfattas så här: United är nästan skadefritt, men uselt, medan Liverpool är ett fyra gånger bättre fotbollslag – oavsett skador.

Motsvarande möte 2021/2022 var en av de vidrigaste matcher jag upplevt, vilket betyder att allt under 0-5 är en förbättring. Något som lugnar, och inte talar för något ännu värre är att Liverpool inte inlett övertygande heller.

Jag gissar att Erik gör några ändringar i kväll, men inga spektakulära sådana. Kanske kickar han ut kaptenen, men det är väl typ det han kan göra. Vem som startar av Ronaldo (som ju obegripligt nog är kvar) och Martial spelar ingen större roll.

Den som jag vill se bjuda på typ 90 procent mer än han gjort sen han dubblade lönen är Bruno Fernandes. Portugisen lyckades hålla sig undan att sjunka ner till det som nu är Unitednivå under en längre period – då han var fantastisk – men har nu blivit ännu en i mängden av mediokra PL-spelare. Beslutet att förlänga Fernandes kontrakt är topp 3 av de skummaste som fattats under 2022, och då är konkurrensen mördande.

Sen återstår förstås att se om det ens blir någon match.