Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Antony-affären i hamn? / Tuff inledning i Europa League / Förlust för U18

Söndagens nyhetssvep rapporterar om att Antony nu sägs lämna Ajax. Affären tycks alltså gå i hamn och vi kommer att få veta mer inom kort. I övrigt rapporterar vi kort om U-lagens senaste matcher och konstaterar att det blir en tuff inledning i Europa League, Real Sociedad väntar på Old Trafford den 8 september. 

Antony-affären i hamn?

Det har varit olika bud med Antony den senaste veckan. Han har sagts vara desperat, United har uppenbarligen lagt bud som blivit nekade och saker har gått fram och tillbaka. Tidigare idag fick vi uppgifter på att United kanske var på väg att ge upp den unge talangen.

Nu rapporterar trovärdiga källor att Ajax kommer att förlora Antony. Troligen har då United lagt ett högre bud som kommer att resultera i att brasilianaren återförenas med Erik ten Hag. Vi lär få veta mer inom kort.

Tuff inledning i Europa League

Som vi tidigare rapporterat fick United en överkomlig grupp i Europa Leagues gruppspel. De börjar dock mot den tuffast konkurrenten, Real Sociedad hemma på Old Trafford den 8 september.

Sedan väntar två bortamatcher mot Sheriff den 15 september och Omonia Nicosia den 6 oktober innan serien vänder. Gruppen avslutas med bortamatch i Spanien den 3 november. 

Förlust för U18

U18 förlorade under gårdagen mot Liverpool med klara 4-2. Liverpool gick ut hårt med mycket energi och ledde 2-0 efter att båda målen gjorts av 16-årige talangen Trent Kone-Doherty. United lyckades hitta in i matchen genom att komma ut fint i andra halvlek och kvitterade också genom backen Sam Murray i 47:e minuten. Liverpool gjorde dock två ytterligare mål och på så vis var matchen avgjord. Many Norkett reducerade på straff i slutminuterna men närmare än så kom inte United.

U21 tog en poäng mot Fulham

U21 fick med sig en poäng i helgens match mot Fulham. Det innebär att de inte lyckats vinna ännu på de första fyra matcherna. Det var ändå en godkänd insats framåt och Omari Forson räddade laget med kvitteringen på stopptid. Det var även han som satte 1-1 när laget lyckades vinna bollen högt upp i planen.

Det är främst försvarsmässigt som laget måste höja sig då de släppt in minst två mål i samtliga matcher hittills.

 

Osäkert om Dubravka

Eddie Howe, Newcastles tränare, hade inga nyheter att ge om målvakten Martin Dubravka när Newcastle i dag mötte Wolverhampton. Han har under veckan ryktats vara nära United för att ta upp kampen med David de Gea.