Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En skit-1-0-seger

Under Fergie kom det alltid såna här matcher några gånger per säsong: 1-0-vinster utan skönspel eller minnesvärda insatser.

Segern mot Southampton var precis en sådan.

Stiligt:

  • Hela anfallet som gav matchens enda mål. Klapp-klapp-spel på hög nivå, och Brunos avslut – som kräver teknik ur den högre skolan – var ett av årets bästa från Untedhåll. 

Unitedklass:

  • Känner ni också vilken skillnad det är med Martinez-Varane som mittlås, kontra Maguire-Lindelöf? Mot Southampton var duon åter stabil (nollan!) på ett sätt det var länge sen jag kände med tidigare mittbackspar. 
  • Tyrell Malacia spelar med en intensitet och pondus jag inte sett en vänsterback göra sen Patrice Evra var på toppen av sin Unitedkarriär. Visst, han virrar till det ibland, men av det jag har sett hittills lär Luke Shaw få behöva jobba otroligt hårt för att ta tillbaka sin plats. 

Annars:

  • Kvalitén på matchen var som natt och dag jämfört med Liverpoolmatchen. Det kändes verkligen som att den bara pågick och det var långt mellan de pulshöjande ögonblicken. Ingen energi, ingen glöd. En klassisk skit-1-0-seger som vi tog en del av under Fergie. 
  • Anthony Elanga är alltså gillad även av ten Hag, precis som han var av Rangnick. Svensken är dock på väg att bli den nye hackkycklingen i laget, vilket är lite tråkigt. Samtidigt bör han denna säsong utveckla sitt poänggörande för att slippa drabbas av fansens frustration. Med Antony in lär dock den blågula Anthony få slita för att få speltid. 
  • Christian Eriksen – som spelade längst fram i premiären – har på sistone fått agera från sittande mittfält. När Casemiro nu kommer in gissar jag att ten Hag vågar knuffa fram honom ytterligare i utgångsposition. Mot Southampton hittade han en hel del ytor med sin breda passningsrepertoar, men förhoppningsvis kan han även komma längre fram och få chansen till ett ännu större inflytande över Uniteds offensiv. 

Till sist:

  • Med Antony in har United alltså fyllt Ajax plånböcker med typ 1,5 miljarder eller nåt. Nu är jag inte längre någon Football Manager-expert som tidigare, så jag hade aldrig hört talas om någon av dom innan ten Hag kom in. Och så de summorna … Samtidigt saknar vi fortfarande förstärkningar i anfallet och på högerbacken. Jag vet inte jag, men han behöver vara riktigt bra, brassen. 
  • Casemiro fick drygt en kvart på planen och han väl inte visa ordentligt vad han kan göra. Gissningsvis var det första och sista gången brassen sitter på Unitedbänken från start. 
  • Lagets tredje Anthony, från Frankrike, var skadad igen och det är dels oroväckande att han blivit en glaslirare och dels ett bevis på vilken brist på bredd United har på forwardsidan. Rashford bör inte spela där (för dålig) och Ronaldo (vilket inhopp …) vill inte vara kvar.