Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Budet på Groenen var för bra / Landslagsuttagningar / Förre Unitedmålvakten tackar för sig

I fredagens nyhetssvep spinner vi vidare på Jackie Groenens övergång till Paris Saint-Germain och ser vad tränare Marc Skinner har sagt om affären. Vi tar även upp vilka spelare som tagits ut till sina respektive landslag nu när det vankas matcher i september. 

Vi noterar även att den gamle Unitedmålvakten Ben Foster, senast i Watford, avslutar karriären.

Skinners (bort)förklaring till Groenens övergång

Igår stod det klart att Uniteds mittfältare Jackie Groenen lämnar klubben för spel i franska Paris Saint-Germain. 

Uniteds tränare, Marc Skinner, har gett oss anledningen bakom nederländskans övergång, där det främsta motivet var pengarna som erbjöds. Det här skedde trots att övergångsfönstret precis hade stängt.

“Vi hade inte fått in några bud på våra spelare men alla spelare i alla lag har ett pris, särskilt när man tar i beaktning att kontraktet (för Groenen) håller på att löpa ut.

“Jackie kunde ha signerat ett förtidskontrakt någon annanstans men för oss låg erbjudandet (från PSG) i linje med vad vi hade tänkt oss för Jackie.”

Skinner understryker också att han förstår frustrationen bland supportrar men vill också poängtera att fullgoda ersättare finns i truppen och att de nu får en chans att visa upp sig.

Landslagsuttagningar

Varane ensam fransman från United

Föga överraskande har Varane tagits ut i den franska landslagstruppen. Han blir därmed ensam från United, då Martial dels är indisponibel på grund av skada, dels är det frågan om han hade varit aktuell ändå.

Frankrike tar emot Österrike och Danmark i Nations League senare i september.

Ingen Sancho och Rashford…

Men väl Maguire och Shaw.

Sancho och Rashford har stått för fina säsongsinledningar men det är uppenbart att Gareth Southgate inte har mycket till övers för Unitedduon. I stället blir det Maguire och Shaw som representerar United i det engelska landslaget, som möter Italien och Tyskland i Nations League framöver.

Även vår utlånade målvakt Dean Henderson (Nottingham Forest) finns med i truppen.

Foster tackar för sig

Den 39-årige målvakten meddelade igår att han lägger handskarna på hyllan, detta efter över 20 år inom seniorfotbollen på de brittiska öarna.

Foster gjorde en tämligen lång sejour i United, närmare bestämt på fem år, men så värst mycket speltid blev det inte. Totalt blev det 23 matcher i klubben för Foster och däremellan ett gäng utlåningar.

Engelsmannens största avtryck i United var när han var med och vann ligacupen mot Tottenham Hotspur, säsongen 2008/09. Det mötet gick till straffar och Foster nöp då en straff från motståndarnas Jamie O’Hara.

Med sina 390 Premier League-matcher i bagaget placerar han sig på åttonde plats bland de målvakter som gjort flest matcher någonsin i Premier League.