Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

EFL Trophy: Barrow AFC - Manchester United 1-2
Garnachos klassaktion på stopptid sänkte Barrow

Manchester Uniteds U21 tog under kvällen emot det tämligen anonyma motståndet Barrow i EFL Trophy och lyckades till slut ta med sig alla tre poängen. Det satt dock långt inne, men har man Alejandro Garnacho i laget kan vad som helst hända.  

Detta var Uniteds andra match i turneringen, efter att man inlett med att slå Carlisle United för en dryg månad sedan. Ikväll ställde man upp med en liknande elva, där spelare som Alejandro Garnacho, Facundo Pellistri, och Zidane Iqbal tog plats.

Noterbart är dock att Isak Hansen började på bänken, tillsammans med den, minst sagt, överårige men ack så rutinerade Tom Huddlestone. Den förstnämnda kan tyckas borde ha startat, men det hade förutsatt att spelare som till exempel Pellistri redan hade varit utlånad. Och var höll Kobbie Mainoo hus, förresten?

Nåväl, över till matchen så blir det en tämligen kortfattad rapport, detta på grund av svårigheter att se matchen.

Enligt rapporter var det emellertid hemmalaget som tryckte på inledningsvis men United växte ganska snabbt in i matchen. Lite slarv skulle man ändå stå för och mittbacken Tyler Fredricson drog i mitten av första halvlek på sig ett gult kort efter att gjort ner en motståndare precis utanför eget straffområde.

Första halvlek kontrollerades överlag av United men man verkar haft svårt att komma till rena lägen. Det ska också sägas att förhållandena (gissningsvis väder och plan) inte var optimala, vilket kan ha bidragit till en svårspelad match. Målnollan skulle hursomhelst spräckas, men det från straffpunkten. Charlie McNeill klev fram och gjorde inget misstag. Detta var 19-åringens andra mål i turneringen.

Charlie McNeill gjordes ner i straffområdet och tog själv hand om den efterföljande straffen på bästa sätt.

Över till andra halvlek så skulle United bli straffade efter cirka tio minuter in. Den här gången var det den andre mittbacken Rhys Bennett som drog på sig frispark och varning, vilket Barrow nu såg till att utnyttja. Bollen tog dock sist på en Unitedspelare och in i mål.

Ungdomarna säckade trots baklängesmålet inte ihop. I stället tog man initiativet och ägde mycket boll, men så var det den där lilla detaljen att ta sig till lägen.

Några minuter från slutet skulle lagen få varsin farlig chans. Först Barrow från nära håll, men avslutet från Jordan Stevens hittade inte nätet. United fick sitt bara någon minut senare när Garnacho kom fri med hemmalagets målvakt, men inte ens den giftige argentinaren lyckades måla…

Om någon skulle få sista ordet var det knappast förvånande att Alejandro Garnacho fick det. Argentinaren stod för en klassaktion när han satte dit 2-1 på stopptid.

Men vi vet så klart att vi inte får räkna bort honom. När klockan hade tickat upp på andra tilläggsminuten slog 18-åringen till efter att fått bollen ute på kanten, utnyttjat sin fart, och avslutat på ett alldeles föredömligt sätt.

Det blev också det sista som hände i matchen och vi konstaterar att United tar tre viktiga poäng, som nu gör att man säkrat förstaplatsen och därmed avancemang.

Nästa match i EFL Trophy väntar den 18 oktober borta mot Fleetwood Town.

Målen

Barrow AFC – Manchester United 1-2 (0-1)

EFL Trophy, Gruppspel, 4 oktober


0-1 (44) Charlie McNeill (straff)

1-1 (51) Självmål

1-2 (90+2) Alejandro Garnacho (Huddlestone)


Uniteds lag: Bishop; Jurado, Bennett (Huddlestone 72′), Fredricson, Hardley; Iqbal, Gore (72′ Hansen), Pellistri (64′ Forson), Savage, Garnacho; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK