Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Omonia Nicosia - Manchester United 2-3
Gott och blandat utan glans

Gårdagens match mot det mediokra motståndet i Omonia Nicosia blev en mycket blandad kompott. En svag period i slutet av första halvlek med slarv vi hoppats slippa se, förbyttes till en bättre andra halvlek där Rashford och Martial fixade de på förhand självklara poängen hem till Manchester. 

Summa summarum är det svårt att veta vad vi ska säga om Manchester United just nu. Svaga aktioner och till synes loja individuella prestationer (Sancho) blandas med fina prestationer och viss spets (Rashford, Martial). Det är svårt att gissa var det ska leda under säsongen. Vi tar med oss poängen men klart är att det krävs betydligt mer för att vinna kommande matcher mot lag som Everton, Newcastle, Tottenham och Chelsea. Låt oss hoppas att spetsen kan smitta av sig till fler, ganska omgående.

Höjdpunkter

Matchens höjdpunkter finns att se på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

På presskonferensen efter match pekade Ten Hag ut att det var en bra inledning av matchen, dock utan att laget gjorde mål. Motståndet kompakt och lågt, inte helt lätt. Sedan kom en dålig period och flera misstag.

Ten Hag fortsatte med att betona den fina responsen efter halvtid, mer löpningar på plats, där syftet var att komma in bakom Omonias defensiva linje. ”Vi bytte in bland annat Marcus Rashford och Luke Shaw och det gjorde stor impact”. 

Alla som kom in från bänken var mycket bra, det gör laget starkare. Martial är viktig men jag måste matcha honom försiktigt.

Ten Hag fick frågan om Ronaldos insats. Han sa att Ronaldo skapade många chanser, dock utan att göra mål. ”Vi hade många avslut överlag, över 14 i första halvlek. Vi måste fortsätta utvecklas varje dag. Ibland kommer ett nederlag men bara att lära sig och komma tillbaka.”

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

En målrik kväll på Cypern slutar med vinst