Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Everton - Manchester United 1-2
Ett steg i rätt riktning på sina håll

Det blev en hård kamp om poängen på Goodison Park igår kväll men rätt blev till slut rätt när United knep alla tre pinnar.

Återigen den här veckan försatte United sig själva i underläge men visade ännu en gång upp moral och vände matchen.

Goodison Park har på senare år inte varit någon favoritarena att komma till och med tanke på hur det började, med mål i baken efter fem minuter, kändes det som att det skulle bli en lång, plågsam söndagskväll.

Men United vek inte ner sig. I stället stod man för en av säsongens bättre halvlekar och såg både till att kvittera och sätta ledningsmålet.

Vad som dock är lite anmärkningsvärt är att vi gör mål på motståndarens misstag. Det är naturligtvis en styrka i sig, men likväl säger det något om vår egen förmåga att skapa chanser och göra mål.

Bortsett från att 2-1-målet var viktigt för resultatet, kändes det även som att det var viktigt för spelarna som var inblandade. Casemiro har haft en kämpig start i den röda tröjan och blandar och ger en hel del, så även igår. Passningen han får vid baklängesmålet har visserligen inte jättesnäll men brassen får inte tappa bollen där.

Vid Uniteds ledningsmål är det i stället Casemiro själv som bryter boll och sätter upp Ronaldo, vilket skulle visa sig bli matchavgörande (Rashfords hade ju satt spiken i kistan men som bekant finns det ett tekniskt ”hjälpmedel” till hands, vars syfte är att förstöra fotbollen). Det var helt klart ett steg i rätt riktning igår från nyförvärvet. Nyckeln till att få igång honom är givetvis att fortsätta matcha honom, och det hoppas jag Ten Hag också tänker.

Och till sist, ska karriärsmål nummer 700 sätta fart på Ronaldos säsong? Det hade behövts med tanke på att Martial haltade ut i första halvlek. Formkurvan för Ronaldo har sannerligen inte pekat uppåt den här säsongen, men ibland kan ett mål vara det som krävs för att trampa igång. Han kommer nog inte göra som förra säsongen och rädda vissa matcher på egen hand eller göra hattrick emellanåt, men om vi åtminstone kan få se en Ronaldo som går att känna igen lite så är inte forwardsplatsen inte riktigt lika utsatt.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Lärt oss en läxa från söndags, svarade bra i torsdags och idag är vi bra i första halvlek. Svarade bra på deras tidiga mål.
  • Ten Hag säger att man försöker samla så mycket poäng som möjligt, utan att kolla alltför mycket på tabellen.
  • Ronaldos facit är imponerande. Det är en stor milstolpe att nå 700 karriärsmål. Nöjd med honom och att han fick göra mål. Alla forwards behöver göra mål, oavsett hur bra de är i grunden. Så fort målen kommer börjar man komma in i ett ”flow”.
  • Alla behöver ta ansvar. Martial gjorde det bra så länge han spelade. Vi får vänta och se hur allvarligt det är med hans skada.
  • ”Behöver inte gå in på Casemiros kvaliteter, det har jag gjort förr, eller hur? Han kommer bara bli bättre och bättre.”
  • Nöjd med hur processen går och hur laget utvecklar den mentala förmågan också.
  • Ten Hag menar att Antony behöver utmaningar och det får han i United och Premier League. Han har många fina egenskaper men är fortfarande en ung spelare och måste få tid att utvecklas.

Andra reaktioner

Naturligtvis uppmärksammar vi också att Lindelöf igår gjorde sin 200:e match i United. Det må inte vara några 700 mål, men ändock en stor milstolpe.

Mer från matchen

Hopp och förtvivlan som slutar i hopp!