Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Det flyter på i cupspelet för reserverna

I dagens ungdomskoll kommer vi att ta upp U21-lagets framgångar i EFL Trophy där de har vunnit två raka matcher. Utöver det så kommer en uppdatering kring seriespelet för både reserverna och juniorerna, och så tar vi en titt på Shola Shoretires fina form.

Matcher sedan senast

Andra raka i EFL Trophy

Manchester Uniteds U21 må vara utan seger i ligan, men i EFL Trophy går det mycket bättre. Efter att ha inlett med en seger mot Carlisle United så tog man ytterligare en trepoängare när man slog Barrow med 2-1, där segermålet kom i matchens slutminuter av Alejandro Garnacho.

Det var en stark elva som klev in på planen med spelare som Alejandro Garnacho, Zidane Iqbal och Facundo Pellistri i spetsen. Det var också United som tog ledningen precis innan halvtidsvilan när Charlie McNeill slog in 1-0 från straffpunkten.

Barrow kvitterade i den 51:a minuten men på tilläggstid gjorde Alejandro Garnacho 2-1 och gav United ett stadigt grepp om förstaplatsen i gruppen.

Vi har också fått några ord från både spelare och tränare som var nöjda med insatsen.

Travis Binnion hade följande att säga efter matchen:

”Det var en riktigt tuff match, jag tyckte Barrow var utmärkta, organiserade”.

”Jag tyckte att vi startade matchen okej, men sedan blev det riktigt dåligt i de flesta av våra anfall, vi hade tur med det [första] målet men Charlie McNeill jobbade hårt hela kvällen och fick vad han förtjänade för det.

”Sedan hade vi något att komma in i halvtid och förstärka [med]. Jag tyckte inte att vi började andra halvlek dåligt, men de satte oss under en annan typ av press, något vi inte är vana vid, vilket är fantastiskt för oss.

”De kvitterade och sedan var matchen lite från sida till sida, det var då jag tyckte att vi spelade vår bästa fotboll. Det är en fantastisk känsla för killarna, vi är klara nu och kan se fram emot minst två matcher till i tävlingen.”

Sedan fick vi några ord från Tyler Fredricson och Zidane Iqbal som båda var väldigt glada över vinsten.

”Vi kämpade hårt i matchen så för att få det sena segermålet, det är det bästa sättet att vinna en match” sade Fredricson.

”Vi var alla bara jätteglada för att få det målet vi jobbat så hårt för.”

Iqbal var mest glad över de tre poängen.

”Jag är glad att laget vann. Tre poäng och [vi är] vidare till nästa omgång mot en tuff sida, nära toppen av League Two, och det är alltid svårt att spela borta.”

”Det var en annan typ av, match, vi malde och fick tre poäng vilket är allt som betyder något.”

Fortfarande knackigt i ligaspelet

I ligan går det dock fortfarande inget vidare. Sedan förra ungdomskollen har man spelat två matcher, som både slutat 3-3. Den första av de två matcherna spelades mot Brighton där United ställde upp med Radek Vitek i mål, Marc Jurado, Rhys Bennett, Tyler Fredricson och Björn Hardley i försvar. På mittfältet spelade Toby Collyer, som också gjorde sin första start för U21 denna säsongen, Charlie Savage, Shola Shoretire och Isak Hansen, med Charlie McNeill på topp.

Vidare till matche så var det United som delade ut den första smällen när Kobbie Mainoo gav hemmalaget ledningen i den 21:a matchminuten när bollen nådde honom vid den bortre stolpen efter en hörna, dör han enkelt kunde sparka in bollen i nät. Kvitteringen kom dock knappa tio minuter senare och 1-1 stod sig in i halvtidsvilan. 

Tidigt i den andra halvleken tog gästerna ledningen men kort därefter var Mainoo framme igen och kvitterade, även denna gång på en hörna där bollen bara damp ned hos 17-åringen som igen kunde få in bollen i nät. 

I den 67:e minuten tog Brighton ledningen igen, men återigen så skulle United svara. I den 83:e minuten nickade nämligen Björn Hardley in 3-3 på ett inlägg från Shola Shoretire vilket också blev slutresultatet.

Matchen mot Chelsea var inte helt olik den mot Brighton i det att även i denna match var det United som tog ledningen. I den 26:e minuten gjorde Isak Hansen 1-0 efter att ha fått bollen i Chelseas straffområde. Chelsea gjorde dock sedan både 1-1, 2-1 och 3-1 innan det var dags för United att svara, och det gjorde man på tilläggstid.

I den 95:e minuten reducerade Shola Shoretire men det kändes som att det var försent att rädda en poäng. Men i den 97:e gjorde man just det när Shoretire gjorde sitt andra mål i matchen. Det blev alltså 3-3 och här kan man verkligen säga att vissa kryss känns bättre än andra. 

Förr eller senare så behöver man ju såklart ta en trepoängare och kanske kan denna prestationen vara starten på en bättre period för laget.

Förlust för U18

U18 har i sin tur bara spelat en match sedan den senaste ungdomskollen och den spelades mot Newcastle i PL Cup och slutade hela 4-1 till de svartvita. Trots att Finley McAllister gav United ledningen så räckte alltså inte det, utan Newcastle gjorde fyra raka mål och i och med det så ser det ut som att lagets tid i turneringen går mot sitt slut.

Datum för PL International Cup bekräftade

Manchester United kommer att spela tre hemmamatcher i årets upplaga av Premier League International Cup där man kommer att välkomna lag som Sparta Prag, PSV Eindhoven och Monaco, där matchen mot de sistnämnda kommer att spelas på Old Trafford.

Först ut kommer dock matchen mot Sparta Prag att vara och den kommer att spelas den 26 oktober klockan 20:00 i Altrincham. Näst på tur är mötet mot Monaco som alltså kommer att spelas på Old Trafford, och den matchen kommer att spelas den 11 november klockan 20:00. Sist ut är mötet mot PSV Eindhoven som kommer att äga rum den 19 december 20:00 på Leigh Sports Village.

Spelare i fokus

Shola Shoretire har varit en av ljusglimtarna i U21 under de senaste veckorna och det har blivit tre mål och en assist på de tre senaste matcherna för 18-åringen som verkligen ser ut att ha hittat formen. Och att Shoretire har börjat producera poäng tror jag också bådar gott för reservernas chanser att ta några trepoängare i de kommande matcherna.

Shoretire kan spela på ett flertal positioner, både centralt och på kanterna. Denna säsong har han enligt Transfermarkt spelat både högerytter, vänsteryttern och centerforward och också gjort poäng från alla tre positioner. Dock skulle jag säga att han även kan spela som en 10:a vilket jag tror är hans bästa position med tanke på hans spelförståelse.

Några korta

  • Louis Jackson har skrivit på sitt första proffskontrakt.

  • 16-årige målvakten Tarik Karic är på provspel hos United från den bosniska klubben FK Zeljeznicar.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 31 oktober.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik