Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spurs it is

“Lads, it’s Tottenham”.

Vanligtvis, back in the good ol’ days var det bara de tre orden som behövdes för att få Beckham, Scholes & co. att fokusera så där lagom för att fixa tre poäng mot Spurs.

I kväll lär det krävas åtminstone några ord till för att inte falla platt igen. Insatsen mot Newcastle senast gav egentligen inga svar på var detta United står för tillfället, mer än att Cristiano Ronaldo inte är svaret. Inte heller Martial eftersom han aldrig är hel och det ger oss endast Rashford kvar. Och eftersom Rashford är bättre från kanten kan vi konstatera att det finns en anledning till att laget så sällan gör mål.

På de tre senaste hemmamatcherna har United gjort ett mål. I 90:e minuten mot mäktiga Nicosia.

Inte så konstigt att mina förväntningar inför kvällen är ganska ljumma. Samtidigt har det åtminstone skapats chanser, till skillnad från så många säsonger efter Den Gamles avsked. Tristessen av att titta på United är inte mördande, som så ofta tidigare.

Men när inte anfallarna levererar behöver vi ett mittfält som kör det. Och det har vi inte fått så här långt. Bruno Fernandes måste sluta leta efter Ronaldo så fort han får bollen. Christian Eriksen måste spela, eventuellt i stället för just Bruno. Mål, mål, mål är vad vi vill ha. Är det för mycket begärt av ett lag med kantspelare för två miljarder? Och förresten: När gjorde en back fler än typ tre mål en säsong? Steve Bruce?

Vem jag är mest besviken på hittills under säsongen?

Mannen på bilden.