Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham it is

Efter katastrofstarten har Unitedskeppet stadgats upp betänkligt och bortsett från överkörningen av Haaland & co så har United faktiskt förtjänat att vinna en massa matcher som man också vunnit under hösten. Enfast 2 förluster på senaste 14 – varav 10 vinster – visar att Erik ten Hag åtminstone hittat en formel för hur hans United ska spela under hösten. Man kan se embryon till vilken fotboll han vill ha.

Just nu är de stora problemen två: 1) Vem ska ta Varanes plats? och 2) Vem ska egentligen göra målen?

Fransosens frånvaro är lika ovälkommen som väntad. Kommer man som mittback till United blir man antingen sämre än man troddes/borde vara eller skadad. Jag bävar för den dagen Martinez bryter ihop. Men i dag bör argentinaren givetvis starta, men vem ska då bli hans partner? Vigge har spelat mest av backupförsvararna på sistone, men kapten Harry fick en halvlek mot moldaverna och eventuellt kan Erik se hans fysik som ett vinnande recept mot storväxta West Ham-spelare. Lindelöf har som bekant svårt mot tunga, fysiska spelare.

När det kommer till målgörandet – Haaland har ensam gjort fler mål än United i ligan – är det svårt att se någon striker vara tillräckligt effektiv för att regelbundet stå för det. Martial är som vanligt skadad, Ronaldo som alla vet för dålig och Rashfords goals-to-shots-ratio är väl typ 0,005.

Således är det mittfältet vi ska förlita oss på, och där sjuder det inte av näthittaraktivitet. Bruno och Antony har väl levererat okej på den fronten, men i övrigt är det i princip snustorrt. Jadon Sancho snurrade med van Dijk, men slutade lika snabbt efter det, så honom kan vi inte lita på. Eriksen försöker utifrån, liksom Fred och Casemiro, men det sprutar inte mål från den sidan heller. Garnacho såg pigg ut i Musse Pigg-ligan, men spelade antagligen för länge för att vara aktuell från start i eftermiddag.

Kanske är det dags för mittbackarna att gå upp och knoppa in några hörnor? Fler “enkla” mål av den typen vi såg Dalot göra i torsdags skulle vara guld värda. Speciellt mot Moyes West Ham i dag.

Manchester annars då? Det regnar aldrig när jag är här. Inte nu heller. Även när det råkar göra det så är solen alltid närvarande.

Snart tar vi spårvagnen ut till Drömmarnas Teater.

UTFR.