Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Villa it is

Casemiro startade mot Everton, gav bort bollen och Alex Iwobi smällde in 1-0 med ett mäktigt långskott.

Sedan dess har United inte släppt in ett enda spelmål på sju matcher när brassen deltagit. Jag kan ju med eftertryck säga att jag känner mig bra mycket tryggare med Casemiro framför backlinjen än jag gjort med McFred.

När man ser matcher på plats får man också en lite annan bild av hur jävla bra spelarna egentligen är. Och även om Casemiro inte var någon superman fick jag en  uppdaterad bild av vilken otrolig spelförståelse han har. Skillnaden mellan honom och McTominay är som skillnaden mellan Ronaldo 2015 och Ronaldo 2022.

Nu har han spelat en hel del på sistone, men samtidigt är det bara tre matcher kvar innan den vidriga mutturneringen ska inledas, så jag utgår från att 10 Hag kör sitt allra bästa lag i morgon och vilar en del i ligacupmatchen nästa vecka för att för sista gången på 1,5 månader skicka ut en tävlingselva mot Fulham.

En bästa elva då? Nu saknas ju Varane och sannolikt även Antony medan Bruno är avstängd, så det blir en fysisk omöjlighet för Erik att mönstra en sådan. Men eftersom Manchester United Formerly Known as Football Club är en business, så finns vikarier att tillgå. Experimentet med Elanga mot West Ham fungerade inte, och att fortsätta envisas med Snorungen (ETT avslut på mål under sina tre senaste timmar) är helt lönlöst.

Offensiven blir den mest intressanta.

Så för mig ser tombolaresultatet ut som följer:

DDG

Dalot – Lindelöf – Martinez – Shaw

Casemiro – McTominay

Eriksen – Fred – Garnacho

Rashford

Jag kör hellre Fred offensivt än låter Sancho – som varit på gränsen till oduglig länge nog – komma in på planen. Garnacho känns given, liksom Eriksen i en offensivare roll med Bruno borta. Eriksen kan förhoppningsvis operera mer centralt med Fred som yr omkring överallt och ingenstans (han är alltid 5/10 eller 9/10, aldrig någonting däremellan).

Defensivt försökte Hag övertyga oss (och sig själv?) om att Maguire kan ha en chans att spela istället för Varane, men det är ju för alla självklart att han inte har en framtid i klubben längre.

  • Unai Emery har tagit över rodret efter allas vår älskade Steven Gerrard. Emery har vi som bekant minnen av och jag skulle inte bli förvånad om han hittar på något rackartyg mot United. Antingen i ligan eller i cupen eller två gånger om. Klart är i alla fall att det inte blir superlätt att göra mål på oss.
  • Jürgen Klopp, allas vår älskade Jürgen, fick det att låta som att journalisterna inte lyft problemen med att Ryssland och Qatar tilldelats de två senaste mästerskapen. ”I alla fall inte i början!” tjoade tysken och motiverade detta med att han hade ”sett en dokumentär”. Jag säger då det.