Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Aston Villa - Manchester United 3-1
Ten Hag: Reglerna efterlevdes inte

United åkte tomhänta från Villa Park under gårdagen. Hemmalaget rivstartade med två snabba mål och trots en reducering lyckades Ten Hags mannar inte med vare sig upphämtning eller vändning.

Endast två matcher återstår för Uniteds del innan säsongen sätts på VM-paus. Villa väntar återigen men härnäst i ligacupen på hemmaplan, följt av Fulham borta.

Att ett VM ligger insprängt mitt i säsongen är givetvis problematiskt och helt åt helvete fel på alla sätt och vis, men om det nu kan tänkas föra något gott med sig så är det möjligen att det blir en period av utvärdering och analys, inte minst för Ten Hag och tränarstaben.

En tredjedel av säsongen är avklarad och United placerar sig just nu på en femteplats, med en bra bit upp till den absoluta toppen. Det är vare sig fantastiskt eller klappuselt. Det är nog ungefär som förväntat.

Efter vad vi såg igår känns det emellertid som att det är dags att börja fundera över vissa saker. Jag tänker framför allt på hur Ten Hag resonerar kring ett par spelare och truppbredden i stort.

Igår såg vi tydligt att laget inte fungerar som det ska när några namn fattas, typ Fernandes och Antony. I deras ställe fick vi i stället se Van de Beek respektive Rashford, och skillnaden var beklämmande. Utöver det huserade Garnacho på vänsterkanten, som naturligtvis inte är redo att starta Premier League-matcher för United ännu. Längst fram fanns dessutom en osynlig portugis.

Van de Beek och Ronaldo är två spelare som inte håller i dagens United.

Ett stort problem i dagens United är att det finns vissa spelare som allra helst bör spela varje match men när de väl är borta börjar maskineriet hacka. Det finns även exempel som Eriksen och Casemiro, som mer eller mindre har spelat varje match den senaste månaden, där trötthetstecken börjar framträda. De är så pass bra att de i princip måste spela, tycker i alla fall Ten Hag, och det är ett problem. Men problemet är lika stort i andra vågskålen, nämligen att ersättarna är för dåliga.

Räkna inte med stordåd på transfermarknaden i januari, men som det hade behövts.

Höjdpunkter

Höjdpunkter för den som mot förmodan vill se finns här. 

Ten Hags presskonferens

  • Förtjänade inte mer än vad vi fick. Kan inte starta matchen på det sättet. Finns vissa små detaljer som gör stor skillnad.
  • Lät inte dem springa. Följde inte heller “försvarsreglerna”. Men de är människor också, inte robotar.
  • Spelade bra i början på andra halvlek. Hade förhoppning om att vända men gav bort matchen.
  • Fernandes är en viktig spelare men de som spelar har ett ansvar. Om de tar jobbet hundra procent vinner vi matchen.
  • Rashford kan spela till höger men det är inte optimalt. Ska vara centralt eller ute till vänster allra helst. För den här matchen gav dock Rashford till höger den bästa balansen.
  • Att Ronaldo hade kaptensbindeln har att göra med att han är en ledare, samtidigt när både Maguire och Fernandes inte spelade.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Det blev en trött insats efter mardrömsinledningen