Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Garnacho fick igång United

Om vi letade efter några svar så fick vi några – och framförallt fick vi se otroligt underhållande halvlek.

Ligacupen kan vara en liten juvel, precis som en viss Alejandro Garnacho. Argentinaren har varit en klart lysande stjärna under ett par lite mörkare Unitedveckor. Och med Antony borta har argentinarens wow-faktor varit uppiggande. 

Briljant: 

 • Vi ska vara försiktiga med att dra för stora växlar på unga spelare. Lex Macheda, Januzaj, med flera. Å andra sidan är det svårt att inte bli uppspelt av att se Alejandro Garnacho vara så orädd och drivande. Argentinaren skapar den där “wow”-känslan som vi alltid vill få av offensiva spelare på Old Trafford. Två assist och framförallt den som gav McTominay 4-2 var strålande.  
 • Responsen i andra halvlek var klassisk old school United. Inte bara en eller två gånger utan dessutom med en helt avgörande 4-2-fullträff. 

Positiva vibes:

 • Nu var inte Martial dominant på något sätt alls, men märk väl vilket annat spel United kan få med en spelare som drar i djupled och är rörlig. 
 • Apropå djupledsspelet så försökte United med det (med bara offside som utfall i första halvlek) gång på gång. Vid Brunos kvittering kom det äntligen en löpning som fungerade. Och det är ett effektivt vapen mot lag som Villa. 
 • Bytena. Det blev en annan matchbild när Fred slutade vara spelfördelare och överlämnade den rollen till Eriksen. Dansken är än så länge en av de bästa nyförvärv United gjort på många år – och dessutom “gratis”!

Olika grader av bedrövligt:

 • Första halvlek (från båda lagen). Inte en målchans skapades och knappt tillstymmelsen till någon fanns heller. 
 • Alltså, inte för att vara sån, men Donny van de Beeks tre senaste starter har varit katastrofer. Nederländaren har sett så vilsen och förvirrad ut och det är ledsamt när en Unitedspelare presterar så lite på så många försök. 
 • Tyrell Malacias imitation av den Patrice Evra som inte längre orkade längre: När han joggade hem strax innan Dalots självmål. Inte okej. 
 • Man vill ju inte ha the OG partnership Vigge-Maguire, men här var vi nu igen. 

and finally:

 • Svenskarna på planen gjorde nog inte förbundskapten Janne Andersson galen av förtjusning. Lindelöf byttes ut när segern skulle säkras, medan Elanga inte lyckas med särskilt mycket denna höst. Och i Villa skänkte Olsen bort ledningsmålet. 
 • Situationen med Sancho får mig att bli lite fundersam. Vad händer egentligen? Har han varit sjuk i flera veckor? Eller är det något annat som inte stämmer? 
 • Endast en match återstår innan det oemotsedda mästerskapet i klassiska fotbollsnationen Qatar tar vid. Ronaldo var sjuk mot Villa och risken är att han missar Fulham också. Förhoppningsvis, känner jag mig nödgad att säga, har vi sett det sista av portugisen i en Unitedtröja. 
 • Och uppehåll, i över en månad, redan i november-december känns inte bara tråkigt utan jättetråkigt. Bara Fulham kvar och sen dröjer det tills slutet av december nästa gång vi ser United.