Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Forest it is

ÄNTLIGEN!

En evighet har gått sedan Alejandro Garnacho avslutade pre-VM-säsongen på bästa tänkbara sätt på Craven Cottage. Ett världsmästerskap har påbörjats och avslutats sedan dess och United har till och med redan dragit igång livet efter Qatar. 2-0 mot Burnley var en helt okej förrätt inför det primära: Premier League.

Och nu sparkas det äntligen igång igen. Och oavsett hur korrumperat och vackert och vidrigt och dramatiskt VM än var så går ingenting upp emot engelsk, inhemsk fotboll. Old Trafford under the floodlights som kickstart är inte heller kattskit.

Dessutom har vi en av VM:s allra bästa spelare till vårt förfogande. Bruno Fernandes har den senaste tiden varit lika bra som han var i pandemi-United och när han är så bra är det få – om ens någon – spelare i hans position jag kan tänka mig att byta honom mot. Formen höll i sig mot Burnley trots att han obegripligt nog var sjukt irriterad (och avstängd mot Charlton i kvarten). Dessutom tycker jag att han och Eriksen har börjat fungera allt bättre tillsammans, trots att båda gärna vill ha bollen så ofta som möjligt. Eriksen var aningen vassare totalt sett innan uppehållet, men Brunos högstanivå är enastående hög och kan han accelerera formen ytterligare blir det en sevärd andra halva av säsongen, oavsett vem som spelar anfallare.

När det kommer till elvan är det gissningsvis bara Varane och Martinez som är helt borta efter finalspelet. Dalot bör vara tillbaka, och det skulle trots allt vara skönt att få ha Maguire bredvid Vigge. Inte för att Casemiro gjorde bort sig som försvarsvikarie, men för att brassen behövs ännu mer på mittfältet.

Min elva:

DDG

Dalot – Harry – Vigge – Shaw

Casemiro – Eriksen

Antony – Bruno – Rashford

Martial

Det här laget tar ut sig själv innan Licha och Rapha är åter och är då det bästa vi kan ställa på benen innan ett eventuellt januariförvärv som spets. Jadon Sancho får fortfarande inte närma sig laget efter att för över en månad (!) sen skickats till Nederländerna för någon slags träning. Vad som hänt med miljardförvärvet har otippat nog inte avslöjats, men någonting är det bevisligen. Och det är inte bara någon liten muskelbristning, utan någonting betydligt större. Jag har svårt att tänka mig att en spelare på den nivån tappar särskilt mycket rent fysiskt eller begåvningsmässigt bara så där, utan en kvalificerad gissning är att det är på det mentala – eller personliga, utanför hans egen skalle – planet som saker och ting gått utför. Frågan är nu snarare om och inte när Sancho kommer tillbaka till United.

Sorgligt är det, hur som helst. Ibland spelar det ingen roll hur mycket pengar man har eller hur populär man är – saker och ting händer ändå.

—————————

Forest har rimligen lyckats få ihop sina 5900 nyförvärv bättre under det månadslånga uppehållet än innan. Steve Cooper fick nytt kontrakt i stället för foten och vinsten mot Liverpool visade att det åtminstone inte var ett uppåt väggarna galet beslut.

Senast vi mötte Nottingham i ligaspelet var året 1999 och en viss norrman blev inbytt och bara drämde in fyra baljor just like that.

Samma 8-1-siffror kan bli svåra att uppbringa på Old Trafford, men allt annat än tre poäng är i nuläget ett svårt bakslag för Erik ten Hag.