Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Bournemouth 3-0
100 procent energi, 100 procent fokus, 100 procent spela som ett lag

Manchester United tuffar vidare. Efter VM har laget radat upp fyra vinster och fyra nollor. Igår var det Bournemouth som programenligt städades av med 3-0, efter mål av Casemiro, Luke Shaw och Marcus Rashford.

Gårdagens tre målskyttar är onekligen tre spelare som är i storform. Casemiro har, efter inkörningsperioden, blivit precis allt vi hoppades att han skulle bli. Med den brasilianska mittfältaren på planen blir hela United tryggare.

Tryggheten i fyra raka matcher utan insläppt mål ska inte underskattas. Visst, David de Gea har gjort några svettiga räddningar. Men laget försvarar sig numer som ett lag. Det är oerhört viktigt.

Det som är mest imponerande med fyra raka nollor är att vi har gjort det med en ihoppusslad backlinje. Igår ställde vi upp med tre reserver i backlinjen. I matcherna dessförinnan hade vi två reserver och vår vänsterback som vikarierande mittback. I första matchen efter VM hade vi ingen ordinarie i backlinjen och en mittfältare i mittförsvaret.

Erik ten Hags United är ett United som går att tro på. För vi ska komma ihåg att vi fortfarande bara är i början av vandringen mot toppen.

Vi har kommit längre än vi hade rätt att kräva när Ten Hag tog över. Nu har vi plötsligt ett tryggt avstånd till lagen nedanför. Att vi redan nu har förmågan att rotera ut halva (eller till och med hela) backlinjen är ett gott betyg till Ten Hag.

Sen finns det förstås en del att jobba på. Över 90 minuter skapade vi en hel del igår. Men det mesta vi skapade kom när Bournemouth kände sig tvingade att flytta upp, i jakt på mål.

Men det kan få kvitta. Just nu är det kul att se Manchester United spela fotboll. Det är det vi ska ta med oss.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Om Donny van de Beek

Svårt att ge något bra svar. Vi behöver vänta minst 24 timmar på en bättre diagnos. “Det ser inte bra ut,” tvingas Ten Hag dock medge.

Om Anthony Martial

Martial fick en smäll men kunde fortsätta spela. När han blev utbytt gick han dock direkt till omklädningsrummet. Ten Hag tror att anfallaren ska vara okej.

Om matchen

Det blev som en tennismatch, med stora avstånd mellan anfall och försvar. Det kostar energi och det är inte så United vill spela.

United kontrollerade första halvlek utan att skapa överdrivet mycket. Sedan gjorde laget ett utmärkt kontringsmål. Därefter gäller det att spela smart och kompakt, låta motståndaren springa och då kommer chanserna. Managern var besviken över att United inte spelade så igår.

Starka hemma

Det är svårt för motståndarna att komma till Old Trafford.

Om David de Gea

“Han presterade väldigt bra. En av anledningarna till att vi har hållit nollan så många gånger är David de Gea.”

Om titelstrid

Det är ett stort steg till en titelstrid. Det gäller att ta en match i taget. Men självförtroendet i truppen växer. Det gäller att förstå att “vi varje match måste ge 100 procent energi, 100 procent fokus, 100 procent spela som ett lag”.

Video

Andra reaktioner

David de Gea gjorde igår sin 510:e match för Manchester United. Därmed tangerade han Joe Spences prestation, som den tionde meste spelaren i Manchester Uniteds historia. Denis Irwin (519), Tony Dunne (535) och Alex Stepney (539) är inom räckhåll för De Gea den här säsongen. Når han Stepney kliver han upp som meste målvakt i klubbens historia.

Mer från matchen

Gott och blandat i årets första drabbning

Det är Casemiros värld och vi bara lever i den

Res med oss till Manchester!