Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Jack Butland får nummer 31

Manchester United offentliggjorde under fredagsförmiddagen lånet av Jack Butland. Någon timme senare var det dags att släppa burväktarens tröjnummer. Det blir nummer 31 som pryder engelsmannens ryggtavla under våren. 

Jack Butland kommer att agera backup till David de Gea under återstoden av säsongen. Den nyheten släppte Manchester United under fredagsförmiddagen. Någon timme senare släppte United Butlands tröjnummer på sedvanligt sätt. Butland, som fyller 30 år i mars, kommer att använda nummer 31. Det blir första gången i Butlands seniorkarriär som han bär den nummern då han alltsedan säsongen 2015/16 haft tröja nummer 1 i både Stoke och Crystal Palace. I United är det David de Gea som använder nummer 1 och sett till ”klassiska” målvaktsnummer var 30 och 31 de närmaste som fanns tillgängliga.

Nummer 31 har de senaste åren främst förknippats med Manchester Uniteds mittfält. Nemanja Matic, Bastian Schweinsteiger och Marouane Fellaini har alla haft tröjan medan det faktiskt var en målvakt som bar den sist. Martin Dubravka använde nummer 31 under sin franska visit i United under hösten.