Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Everton 3-1
Underhållning och cup-avancemang

Sjunde raka vinsten och avancemang i FA-cupen är ett faktum. Det var en underhållande fotbollsmatch på Old Trafford där man ändå aldrig kände sig speciellt orolig. Everton på hemmaplan är inte den matchen som det brukar vara då Liverpool-laget går väldigt tungt under Frank Lampard och även fast “The Toffees” gjorde en hyfsad match, så kändes kvaliten på Unitedtruppen för hög för att misslyckas.

Erik ten Hag ställde upp med (nästan) allt han hade och det blev ju inte heller den sämsta starten på en match någonsin då Marcus Rashford snyggt spelade fram till Antony som fick sätta kvällens första mål i den tredje minuten. Efter den öppningen så tänkte man att det skulle bli en ganska lätt seger men David de Gea hade andra planer då spanjoren stod för ett av de skummande målvaktsingreppen jag sett på ett bra tag och Everton gör 1-1 genom Conor Coady. Väldigt onödigt.

Efter De Geas hjärnsläpp så skapade Everton lite mer men det var tydligt att kvaliten saknades för att faktiskt hota på riktigt medans United ändå kändes farligare. Det var en match med bra tempo och med tanke på Marcus Rashfords kontringsspel så kändes den matchbilden helt okej. Marcus Rashford (aka. Ronaldinho) startade den andra halvleken lika fint som den första då han skapade stora problem för Everton-försvaret och spelade in bollen på Conor Coady för fick göra sitt andra mål i matchen, denna gång i fel bur. Everton gjorde sitt bästa för att sätta ännu en kvittering och de hade faktiskt en boll i nät som vinkades bort för offside.

Slutresultatet 2-1 hade kanske reflekterat matchbilden lite bättre men man klagade ju inte när inbytte Alejandro Garnacho sprangs ner i boxen på tilläggstid och Marcus Rashford satte Uniteds tredje mål från straffpunkten. Rashford har fortsatt gjort mål i samtliga matcher sedan han kom tillbaka från VM i Qatar. Nu väntar Charlton Athletic på tisdag innan vi trampar vidare mot två enorma PL-matcher mot Manchester city och Arsenal.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen hittas på FA-Cupens Youtube-kanal.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var nöjd med prestationen, särskilt från Marcus Rashford som fortsatt visar mycket självförtroende och var ett konstant hot för Evertons backlinje.

Andra punkter från Ten Hags presskonferens:

  • För en forward så läggs mycket vikt på just mål och assist, Rashford gör två assist, ett mål och visar fantastisk skicklighet. Rashford har den mentala stabiliteten just nu vilket kräver mycket och alla runt klubben måste jobba hårt för att skapa rätt kultur för spelarna i klubben. Fortsätter Rashford att spela med detta fokus så han Ten Hag inga tvivel om att han han fortsätta sin utveckling.
  • Ten Hag och tränarstaben försöker hela tiden förbättra spelarna i deras utvecklingsområden, fast det finns inte mycket tid för att göra det. Rashford kan utveckla sin vänsterfot och sitt huvudspel men det handlar mer om att sätta honom i rätt positioner på planen så att han kan använda sina styrkor. Rashford gör det bra men även resten av laget gör det väldigt bra. Rashford är ostoppbar med sin snabbhet, dribblingar och direkta spel. Ten Hag har en väldigt bra tränarstab som hjälper laget att utvecklas, både på individuell nivå men även som grupp.
  • Laget har mycket självförtroende men det är viktigt att spelarna håller sig fräscha. Ten Hag såg en trötthet på vissa spelare så det är viktigt att man hittar rätt balans mellan jobb och vila. Spelarna måste vara utvilade och fräscha inför de stora matcherna som kommer för att kunna utmana i de matcherna. Att hålla spelarna i form måste vara målet. Spelarna har ett stort ansvar för att hålla sig i form för stormatcherna kommer att vara fysiskt tuffa. Finns disiplinen i truppen så kan de matcherna vinnas, någonting som United redan bevisat denna säsong.
  • Rotationsmässigt så har Ten Hag en plan inför Charlton matchen på tisdag men först så är det hem och sova innan fokuset går på den matchen.
  • Det finns inga lätta matcher. Everton spelade en väldigt bra match mot Manchester city för 10 dagar sedan. Man måste vara redo för varje match och spelarna vet att man inte vinner om man spelar till 99 procent. Laget måste vara 100-procentiga och i denna match så hade Ten Hag ett lag som var fast beslutna att vinna matchen.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Rashfords fina form fortsätter