Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Weghorst just nu det hetaste namnet i forwardsjakten

Det är ingen hemlighet att Manchester United söker förstärkning på forwardspositionen. En spelare som nu tycks ha blivit högaktuell är nederländaren Wout Weghorst, som för tillfället befinner sig i turkiska Besiktas på lån från Burnley.

Under lördagen började ryktet om Weghorst till United florera och allteftersom hakade fler och fler trovärdiga källor på. Det var inledningsvis fransk Foot Mercato som släppte nyheten och därefter har bland andra den mycket trovärdige Unitedbevakaren Laurie Whitwell rapporterat om ärendet.

31-åringen tillhör för närvarande Burnley, men är utlånad till Besiktas. Skulle en övergång till United bli aktuell kommer det emellertid också bara röra sig om ett lån.

Något som kan bli problematiskt, som Whitwell skriver, är just det faktum att forwarden är utlånad i detta nu och Besiktas räknar följaktligen med att deras målgörare stannar säsongen ut. Det skulle sannolikt krävas någon form av kompensation från Uniteds sida gentemot den turkiska storklubben om affären ska gå i lås.

Besiktas har dessutom en köpoption inskrivet i Weghorsts kontrakt, vilket gör att man kan köpa loss honom för €10 miljoner. Att intresse för det skulle finnas förefaller inte otänkbart, då nederländaren gjort många poäng hittills. På 16 ligamatcher står han noterad för åtta mål och fyra assists.

Det är givetvis högst troligt att Erik ten Hag är den främste förespråkaren att plocka in Weghorst till United.

Det rapporteras om att 31-åringens personlighet var lite för stor för Burnleys smak och det blev en av anledningarna till att han lånades ut. Men i United lär inte det bli något bekymmer. Där kommer han i så fall bara bli en mindre fisk i ett stort vatten.

Erik ten Hag har ju tidigare bevisat att han kan hantera de allra största personligheterna i en trupp och lär därför inte ha några bekymmer med Weghorst.

Vidare noterar vi även att James Ducker på The Telegraph skriver att United tittar på andra forwardsalternativ.

Den gamle Unitedspelaren Memphis Depay, idag tillhörande Barcelona, nämns som ett. Joao Felix är ett annat, som vi skrivit om tidigare, men kostnaden anses vara för omfattande. Bayern Münchens Eric Maxim Choupo-Moting, har det också pratats om, men eftersom kamerunierns kontrakt med den tyska storklubben går ut till sommaren är en låneaffär inte aktuell.

Beroende på hur det går i Uniteds forwardsjakt så kan unge Charlie McNeill komma att lämna klubben. 19-åringen drar till sig stort intresse från klubbar i lägre divisioner och enligt lokaltidningen Manchester Evening News kan tonåringen tillåtas lämna om rätt anbud inkommer.