Dagen efter Manchester United - Charlton Athletic 3-0
Till semifinal med ett par debutanter på planen och snabbast till 20 vinster

Manchester United avancerade igår till semifinal i Ligacupen. Detta efter 3-0 mot Charlton Athletic på Old Trafford. Antony öppnade målskyttet och sedan målade Marcus Rashford dubbelt i slutskedet.

Jag tycker att United började matchen bra och den relativt tidiga ledningen var programenlig. Då var min känsla att det skulle kunna rinna iväg till en storseger. Så blev det inte. Tvåan kom inte och mot slutet av första halvlek droppade prestationen. Det höll sedan i sig egentligen resten av matchen. Spelarna blev nonchalanta mot en tydligt svagare motståndare. Mot en lite starkare motståndare skulle det ha straffat sig men United kom undan med det.

Samtidigt var segern egentligen aldrig hotad, även om det bara var ett mål som skilde lagen åt. I Uniteds mål var Tom Heaton stabil, de få gånger han hade något att göra. En rejäl skillnad mot hur Martin Dúbravka presterade i senaste cupmatchen. Jag skulle inte få magont ifall David de Gea gick sönder och vi tvingades använda Heaton i svårare matcher, även om De Gea förstås är given etta.

På mittfältet visade Fred upp sig från sin bättre sida och framåt var det framför allt Alejandro Garnacho som hotade.

Den som verkligen inte tog chansen var Anthony Elanga. Med sex minuter kvar blev Facundo Pellistri inbytt. Den korta tiden var tillräckligt för att uruguayanen skulle uträtta betydligt mer än svensken. Baserat på gårdagens match är det nästan omöjligt att förstå hur Elanga kan vara så tydligt före Pellistri i hierarkin. Om något så framstod Pellistri igår som en mycket intressantare spelare.

Debut blev det även för Kobbie Mainoo. Ingen succédebut men en stabil timme för tonåringen. Mycket kul att han får visa upp sig redan nu. Förhoppningsvis får han fler minuter innan säsongen är slut.

Kobbie Mainoo fick en timme i sin officiella Uniteddebut.

Gårdagens seger var den 20:e under Erik ten Hag. United har 20 vinster på 27 matcher den här säsongen. Detta kan jämföras med 20 vinster på 49 matcher förra säsongen. Ten Hag blev därmed den Unitedmanager som har uppnått 20 vinster snabbast. Tidigare var José Mourinho snabbast med 20 vinster på 31 matcher.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Om matchen

Ten Hag var nöjd med prestationen och att United vann med många unga spelare på planen.

Första halvlek var bra men United borde ha varit mer kliniska. Eftersom det andra målet inte kom (förrän sent) var United tvingade att kämpa hela matchen.

På en direkt fråga får Marcus Rashford beröm.

Om de unga

Alejandro Garnacho framhölls som ett hot. ”Kobbie Mainoo, första gången, debut, gjorde det bra. Pellistri kom in, väldigt livlig, bra aktioner, bra assist.”

På en följdfråga säger Ten Hag att han ser en framtid i Facundo Pellistri och uruguayanen gör framsteg. ”Vi får se vad det bästa är,” svarade managern på om Pellistri lämnar på lån i januari.

Om skador

Diogo Dalot blev utbytt som en försiktighetsåtgärd. Men det är för tidigt att säga om han kan spela mot Manchester City.

När det gäller Donny van de Beek så är undersökningarna ännu inte klara.

Ten Hag bekräftade att Raphaël Varane och Anthony Martial vilade.

Om Weghorst

Ingen uppdatering om Wout Weghorst, ”tyvärr”.

Video

Andra reaktioner

Debutanten Kobbie Mainoo pratade med MUTV efter matchen och var förstås på gott humör. ”Det är en otrolig känsla,” sa Mainoo. ”Jag har varit i den här klubben hela mitt liv. Allt har byggt mot ikväll. Att ha min familj här runt mig, det är bara otroligt.”

Han hade lite ”fjärilar” i magen men var mestadels bara uppspelt.

Facundo Pellistri debuterade också och tycker att det var ”otroligt”. Han säger att han har väntat länge på den här möjligheten – han värvades i oktober 2020, kan det vara värt att minnas.

”Jag är väldigt glad, för jag debuterade och också för assisten.”