Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Arsenal - Manchester United
Ett litet halmstrå att försöka greppa

Avståndet till förstaplatsen i tabellen är stort. Vi har emellertid chansen att minska det idag. Har vi någon som helst ambition att slåss om titeln den här säsongen gäller det för Manchester United att ta den chansen idag.

Elva poäng upp med en match mer spelad? Det skulle lämna vår titelchans som försvinnande liten. Även vid en seger idag är chansen bara liten. Men vi måste ge oss chansen att ha en liten chans. Det finns ett litet halmstrå där. Vi måste greppa det.

Det var mot Arsenal som det började för Antony. Drömdebut! Sedan har det inte gått alls lika bra. Mot Manchester city var han bänkad och det kan han mycket väl vara idag också.

Startelvan känns mer oviss än på länge. Till stor del beroende på det Casemirogapande hålet på mittfältet. Vi har heller ingen Anthony Martial att tillgå.

Det enkla är att kopiera taktiken mot city och ersätta de saknade. Utan Casemiro har jag svårt att se Erik ten Hag återgå till den normala mittfältsbalansen.

Vi har en fråga redan i backlinjen. Vilken position får Luke Shaw? Det avgör om det blir Tyrell Malacia eller Lisandro Martínez.

Ett alternativ som har lyfts, bland annat av Axel i vår införrapport, är Martínez på mittfältet. Det är ett alternativ jag har svårt att se bli verklighet. Rapporterna från Nederländerna säger att Ten Hag inte alls var nöjd med hur Martínez skötte sig som mittfältare. Det stöds av att Martínez spelade mittback i 59 av hans 60 sista matcher för Ajax (en match som vänsterback).

Fred tillsammans med Christian Eriksen har vi inte sett sedan fadäsen mot Brentford. Det lämnar Scott McTominay som det enda kvarvarande alternativet. På intet sätt ett alternativ som lockar men så länge du inte har en perfekt trupp måste du ibland välja det minst dåliga.

McTominay får göra så gott han kan och så jagar Fred runt som en galning medan allt passningsansvar lämnas till Eriksen.

Det är ovisst också hur anfallet formeras. Givet Fred, Eriksen och McTominay på mittfältet blir det Marcus Rashford, Bruno Fernandes och en till. Denne torde bli Antony eller Wout Weghorst.

Oavsett vilka som spelar ska Arsenal besegras. Så är det bara.