Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Reserverna och juniorerna visar upp fin form i ligaspelet

I denna upplaga av Ungdomskollen kommer vi att ta upp juniorernas uttåg ur FA Youth Cup. Utöver det så har båda lagen visat upp fin form i ligaspelet vilket har resulterat i två vinster för respektive lag.

Matcher sedan senast

  • U18: Stoke – United 1-0
  • U18: Blackburn – United 2-3
  • U21: United – Liverpool 2-1
  • U21: West Ham – United 2-3
  • U18: United – Liverpool 3-2

Uttåg ur FA Youth Cup

Det blev ingen försvarad titel i FA Youth Cup. Manchester Uniteds juniorer lyckades inte ta sig förbi Stoke i den fjärde omgången av turneringen, utan där blev det förlust med 1-0.

United var absolut inte chanslösa utan man hade ett flertal chanser att vinna matchen, men bristen på offensiv spets satte stopp för avancemang.

Det är såklart tråkigt att det blev ett tidigt uttåg ur turneringen, men att detta lag skulle kunna försvara titeln kändes alltid lite långsökt.

Trots att man har en del bra spelare, så har man inte samma spets som förra året då man bland annat hade Alejandro Garnacho och Charlie McNeill i truppen. Utöver det så var man utan både Kobbie Mainoo och Sam Mather, som är två av lagets bästa spelare.

Segrar för både juniorerna och reserverna

I ligaspelet går det som tåget för både reserverna och juniorerna. Sedan förra ungdomskollen har lagen spelat två ligamatcher vardera, och dessa har resulterat i fyra vinster. 

Om vi börjar med juniorerna så gjorde man det man skulle när man slog tolvteplacerade Blackburn Rovers med 3-2. Det var dock ingen enkel resa till de tre poängen, utan Blackburn hade både en 1-0 och en 2-1 ledning i matchen, men United gav inte upp. 

I den 40:e minuten kvitterade man alltså till 1-1 genom 15-årige Jayce Fitzgerald. Nästa kvittering kom i den 75:e minuten genom Dan Gore, och i den 89:e minuten kom segermålet från Jack Kingdon. Utöver det så ska 15-årige Shea Lacey ha mycket beröm, då han bidrog med två målgivande passningar.

Nästa seger för juniorerna kom även den med slutsiffrorna 3-2  Denna gång mot ett bättre motstånd i form av tabellsexan Liverpool. I denna match var det dock United som tog ledningen när 16-årige James Scanlon hittade nät i den 14:e minuten. Liverpool skulle dock kvittera sex minuter senare efter att Ethan Williams, som denna match vikarierade som vänsterback, haft ned en Liverpoolspelare i straffområdet. 1-1 höll sig in i halvtidsvilan.

Efter cirka timmen spelad fick Liverpools Calum Scanlon syna det röda kortet efter att han fått sitt andra gula, och bara minuter senare återtog United ledningen när Manni Norkett styrde in ett fantastiskt inlägg från Victor Musa. I den 82:a minuten stod Jayce Fitzgerald för ett drömmål när han drog till på halvvolley från cirka 25 meter som via ribban hittade in i mål, helt chanslöst för Liverpool-målvakten. 

Liverpool skulle dock få in en reducering på tilläggstid, men närmare än så kom man inte. I och med segern tog United sin femte raka ligavinst, vilket innebär att man nu befinner sig på en tredjeplats.

Även reserverna tog en fin seger mot Liverpool. Där blev slutresultatet 2-1 till United efter två mål från Joe Hugill. 

Det var dock Liverpool som delade ut den första smällen då de redan i den fjärde minuten tog ledningen. 1-1 skulle dock komma i den 18:e minuten efter att Liverpool slarvat rejält i sitt uppbyggnadsspel. United kontrade och bollen letade sig eventuellt fram till Hugill som hade öppet mål. 

I den 78:e minuten kom också 2-1 efter att Mateo Mejia utnyttjat sin fart längs högerkanten, där han sedan hittade in med bollen till Hugill som från sådär två meter kunde slå in segermålet i öppen kasse.

Ytterligare en comeback kom i 3-2 segern mot West Ham där man låg under med 2-0 efter första halvlek. Andra halvlek började dock på bästa sätt när Joe Hugill i den 52:a minuten reducerade från straffpunkten efter att Sam Murray gått ned.

2-2 kom sedan i den 68:e minuten genom Marc Jurado och i den 85:e minuten nickade Sonny Aljofree in 3-2 på hörna.

Efter segrarna befinner man sig nu på en åttondeplats i ligan, tre poäng efter femteplacerade Fulham.

Spelare i fokus 

Efter att ha inlett säsongen med skadebekymmer så har Joe Hugill verkligen fått igång målskyttet under den senaste tiden.

Hugill spelade sin första ligamatch i slutet på oktober där han också direkt hamnade i målprotokollet. Det har sedan blivit ytterligare tre matcher i Premier League 2, och på dessa fyra matcher har Hugill gjort hela sex mål. 

Vi vet sedan tidigare att Hugill är en bra spelare, men hur bra har varit svårt att säga. Förra säsongen hade han svårt att etablera sig i reservlaget där det bara blev ett mål på åtta matcher, men nu verkar han äntligen ha gjort det.

Några korta

  • Manchester Uniteds U16 slog Manchester City med 1-0 i helgen. Målet gjordes utav Amir Ibragimov.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 6 februari.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik