Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Tottenham Hotspur - Manchester United 1-2
Först sömnigt, sedan vansinnig dramatik, slutligen tre viktiga poäng

Manchester Uniteds damlag tog tre viktiga poäng då Tottenham Hotspur bortabesegrades med 2-1 på söndagen. United avgjorde genom ett självmål direkt efter Tottenhams kvitteringsmål. Därmed tar United över serieledningen i Women’s Super League.

Efter en sömnig förstahalvlek vaknade matchen till liv efter paus. Leah Galton gav United ledningen mitt i andra halvlek. Tottenham skulle kvittera några minuter senare. Uniteds segermål kom emellertid direkt efteråt, då Molly Bartrip tryckte in bollen i eget nät.

Matchavslutningen blev nervös, då United reducerades till tio spelare sedan Ella Toone blivit utvisad. Men United kunde hålla undan och ta över serieledningen.

Marc Skinner gjorde en förändring jämfört med 0-0-matchen mot Everton senast. Nikita Parris fick chansen som högerytter, medan Lucía García förpassades till avbytarbänken. I Uniteds mittförsvar gjorde Millie Turner sin 100:e match som Unitedspelare. Hon blev tredje spelare att uppnå den milstolpen efter Ella Toone och Katie Zelem.

United tog kommandot från avspark och belägrade offensiv planhalva under matchinledningen. Först efter tio minuter började Tottenham få någon form av bollinnehav.

Spelövertaget till trots var det ont om målchanser för United. Först efter en kvart lyckades vi skapa en vass möjlighet, då Leah Galton vann en löpduell på en långpassning. Vänsteryttern drog ett tungt avslut men bollen flög tätt över ribban.

Galton ser sedan ut att ha nickat in matchens första mål men linjedomaren vinkar för offside. Ett gränsfall.

Kort därefter får Beth England ett bra läge för Tottenham men hon drar sitt avslut över Mary Earps ribba.

Det som följer är mestadels ett ställningskrig. United äger bollen men Tottenham försvarar sitt straffområde utan några egentliga problem. Uniteds insats i första halvlek är en stor besvikelse. Halvtidsstatistiken visade 68 procents bollinnehav för United men skottstatistiken var 2-2.

United inledde andra halvlek starkt och efter tio minuter hade vi mer än dubblat antalet avslut mot mål. Zelem drog en frispark tätt utanför och därefter var det Alessia Russo som avslutade utanför. Toone kom ännu närmare, då hon prickade stolpen. Sedan tvingade Russo målvakten till en vass räddning med ett lågt avslut.

Mitt i halvleken lyckas United äntligen spräcka nollan. Ona Batlle kommer runt på högerkanten och måttar ett inlägg som Russo inte riktigt når. Bakom Russo finns emellertid Galton och hon kan trycka in bollen bakom in chanslös målvakt.

Leah Galton gör inget misstag framför mål, trots att hon använde fel fot.

Direkt efter målet gör Skinner ett dubbelbyte, då Vilde Boe Risa och García introduceras till förmån för Hayley Ladd och Parris.

Ledningen ska emellertid snabbt utjämnas. Tottenham vinner en frispark på egen planhalva och slår den snabbt till England. Anfallaren gör sedan sin egen sak och avslutar briljant.

Bara 80 sekunder senare är det emellertid återigen United som är i förarsätet. Från avspark hittar United ut med en boll till García på högerkanten. Hon får stor yta och tar sig fram för inlägg. Detta stöts in i eget mål av Molly Bartrip.

Tottenham får en livlina kort därefter, då Toone blir utvisad efter en eftersläng. Horribelt domslut, i mitt tycke.

Ella Toone får syna det röda kortet.

Skinner svarar med att introducera Rachel Williams istället för Russo.

Tottenham pressar förstås på i slutskedet. De kommer nära genom England på nick.

Men United kan hålla undan och ta tre viktiga poäng. De tre poängen tar upp United i serieledning, om än med en match mer spelad än Chelsea.

Nu väntar landslagsuppehåll på damsidan. United är tillbaka i spel mot Durham i FA-cupen den 26 februari.

Målen och utvisningen

Tottenham Hotspur – Manchester United 1-2 (0-0)

Women’s Super League, 12 februari


0-1 (67) Leah Galton
1-1 (75) Beth England
1-2 (76) Molly Bartrip (självmål)
r/k (80) Ella Toone (våldsamt uppträdande)


Uniteds lag: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Ladd (Boe Risa 68), Zelem, Toone; Parris (García 68), Russo (Williams 81), Galton (Thomas 90+2)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!