Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Leeds United - Manchester United 0-2
Ett dubbelbyte som gjorde susen

Manchester United gjorde ingen kanoninsats på Elland Road under gårdagen, men lyckades ändå till slut få med sig alla tre poängen. Ett dubbelbyte skulle visa sig få stor betydelse.

Att Erik ten Hag har ett visst fokus på Europa League-matchen mot Barcelona på torsdag uppenbarades väldigt tydligt igår. Vi såg ett gäng rockader framför allt i backlinjen, där Luke Shaw spelade som mittback bredvid Harry Maguire. Om det inte låter stabilt så kan vi konstatera att det inte såg särskilt stabilt ut heller, men det berodde mer på ”H” än ”L”

Själva insatsen var inte mycket bättre än den vi såg i onsdags förra veckan, men igår släpptes inte några tidiga skitmål in. Samtidigt märktes det att mittfältet med Fred och Marcel Sabitzer fungerade betydligt bättre.

På sätt och vis är brassen och österrikaren ganska lika varandra i spelstilen, men med skillnaden att den senare är bättre skolad och mer slipad. När Sabitzer blir lite varmare i kläderna och får Casemiro bredvid sig kommer han göra stor nytta.

Apropå stor nytta: Lisandro Martinez.

Lisandro Martinez visade med sitt inhopp varför han är en av Uniteds viktigaste spelare. Argentinaren såg också till att David De Gea fick hålla nollan i sin 400:e Premier League-match.

Någonting hände med Uniteds spel när argentinaren byttes in och tog hand om mittbacksplatsen. Till följd av det tog Shaw ett steg till vänster och spelade på sin naturliga position, vilket också kan förklara att kvaliteten höjdes.

Men tillbaka till Martinez så var det som att United kunde släppa på tyglarna en aning; det kändes inte farligt bakåt, och framåt vet vi var hans vänsterfot går för.

Tungan på vågen blev hursomhelst Marcus Rashford. Vem annars? Nicken var elegant, precis som Shaws inlägg och Sabitzers spelvändning.

Att sedan Alejandro Garnacho skulle komma in och visa sitt bästa jag var inte så värst förvånande. 18-åringen är tvivelsutan som bäst när han hoppar in mot slutet av matcher, när backarna han ställs mot har lite trötta ben och sega skallar är det som att en Formel 1-bil susar förbi en A-traktor.

Nu väntar alltså Barcelona härnäst och då kommer gårdagens totala insats inte räcka långt. Av allt att döma kommer vi i alla fall få se en ordinarie backlinje samt en viss Casemiro på mittfältet. Då kan det bära långt.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Kan beskriva matchen som att det var en kamp som till slut avgjordes på kvalitet. Gjorde många onödiga misstag överlag och då måste man vinna sina kamper i stället. Därefter får man jobba sig uppåt. Efter första målet såg det tryggare ut, menar Ten Hag.
  • Rashford har förmågan att göra mål på många olika sätt. “Ni frågade i augusti, eller september, om du tror att du har en spelare som kan göra 20 mål. Jag bekräftade det, och nu, om du är nöjd och känner dig lat, då kommer det stanna där. Han måste fortsätta vecka för vecka. Motivationen måste komma från spelaren i slutänden.” Ten Hag får ytterligare en fråga om Rashford, nämligen om han ser engelsmannen som en av de bästa anfallsspelarna just nu? “Definitivt en av dem,” svarar managern.
  • Tog ett par lärdomar från Crystal Palace-matchen (bortamötet), men också förra mötet mot Leeds där de gjorde tidiga mål i vardera halvlek.
  • Ten Hag säger att han har pratat med Garnacho om att ta ansvar och vikten av att utnyttja lägena som ges. Till skillnad från första mötet var det något vi fick se igår när han byttes in.
  • Maguire kommer fortsätta spela. Det är många matcher att avverka.
  • “Jag kände inte av någon fientlighet. Det var en fantastisk atmosfär.”

Andra reaktioner

Mer från matchen

Individer fixar tre poäng!

Res med oss till Manchester!