Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Barcelona - Manchester United 2-2
Oavgjort i händelserikt drama

Det blev en händelserik match i Spanien och som tv-tittare och supporter blev det en hel del studsande upp och ned i soffan. Matchen hade allt från uppenbara misstag, fina prestationer och omdebatterade domslut. Manchester United gjorde vissa saker riktigt bra och borde enligt Ten Hag gjort minst fyra mål. 

Löpningarna in bakom Barcelonas backlinje var många och passningarna fram till en glödhet Rashford kunde varit fler. Att vi i total kontroll vid ställningen 1-2 ger bort kvitteringsmålet genom ett dåligt uppspel gör att en viss besvikelse infinner sig.

Med facit i hand ska vi dock inte överdriva den besvikelsen. Det är uppenbart att båda lagen har en del att slipa på vad gäller skärpa och minimerande av misstag. Barcelona hade dessutom ett obehagligt tryck framåt under sista 5-10 minutrarna vilket gör att vi får ta med oss resultatet och vara någorlunda tillfreds. Ten Hag var också nöjd med insatsen mot Spaniens bästa lag men riktigt irriterad på domaren efteråt.

Det blir en spännande drabbning på Old Trafford nästa vecka, låt oss hoppas på en seger mot formstarka Leicester innan dess.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkter från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var som sagt ganska nöjd överlag med lagets prestation även om han tyckte de gick bort sig i formeringen vid ställningen 1-2. Casemiro kunde, citat “gjort det bättre”, men det var formationen som i första hand brast enligt Ten Hag.

Han var också rejält irriterad på domaren som inte blåste när Rashford revs omkull. Följande punkter sammanfattar vad Ten Hag sa på presskonferensen efter match:

  • Överlag visar vi rätt utveckling när vi möter Spaniens bästa lag och har matchen under kontroll
  • Rashford är svår att stoppa just nu ja, men även andra kommer också göra mål.
  • Det var två bra lag därute på högsta nivå. Men vi har fortfarande steg att ta.
  • Weghorst i rollen som tia var en taktisk ingång, att skapa lägen bra positioner för andra spelare offensivt och få en bra press. Det lyckades.
  • Vi behöver vara mer kliniska när vi får så bra chanser som vi hade. Det var en liten besvikelse. Vi skulle gjort fyra mål med de chanser vi hade.
  • Det är absolut ett rött kort på Rashford så jag är mycket besviken på domaren. Det ska inte vara såhär på högsta europeiska nivå. Det var ett mycket dåligt beslut.
  • Casemiro kunde gjort uppspelet bättre vid 1-2, men det har inget att göra med övermod. Formationen är inte bra i det tillfället, det var ett misstag.
  • Det går inte att jämföra att Barcelona kunde fått straff i slutet. Ställningen vid 1-2 var avgörande och det röda kortet hade ändrat matchbilden.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Ett bra resultat som kunde varit bättre