Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Barcelona 2-1
Han som påstod sig inte kunna utföra magi utför just nu magi

Manchester United tog en tung skalp på Old Trafford igår kväll när Barcelona eliminerades i Europa League. Det såg mörkt ut efter första halvlek, men återigen visar detta United att man är ett lag av annat virke jämfört med tidigare upplagor.

Avancemanget kändes långt borta när Barcelona gjorde 1-0 innan ens tjugo minuter hade passerat. Robert Lewandowski lyckades på något märkligt sätt få in bollen bakom David De Gea, efter att katalanerna, också på något märkligt sätt, fått en straff tilldelad. Bruno Fernandes gjorde sannerligen inte mycket för att Barcelonaspelaren skulle falla, och domare Clement Turpin hade redan där tappat matchen.

Första halvlek var i princip bara en utdragen suck av frustration. Förändringar var nödvändiga efter paus, och vi fick den nödvändigaste av dem alla – klumpigt och statiskt byttes mot fart och fläkt när Wout Weghorst gav plats för Antony, som gjorde comeback efter skadeuppehåll. Om än att brassen inte har fått det att lossna helt i United ännu så visar han varför han måste spela på högerkanten.

Antony kom in och vände matchen åt United.

Nu skulle just Antony se till att skjuta United till ledning och avancemang, men dessförinnan hade en annan brasse klivit fram i form av Fred. Det är en spelare som inte går att förstå sig på. Mot Leicester anser jag att han var direkt svag. Igår alldeles strålande. Då ska det så klart tilläggas att han hade pappa Casemiro bredvid sig igår, vilket spelar en betydande roll.

Casemiro vet hur man besegrar Barcelona. Det gör även Raphaël Varane. Sett över hela matchen var den före detta Real Madrid-duon förmodligen bäst på planen. Utan deras närvaro, rutin, och ledaregenskaper hade sannolikheten till seger och avancemang minskat betänkligt.

Och så där i bakgrunden, fast ändå längst fram, står han, han som påstod sig inte kunna utföra magi. Om det inte är magi så är det så nära man kan komma någon form av förtrollning av en klubb och ett lag. Nog för att magi har uppstått i Manchester United förr, men vi har väntat alldeles för länge på den här förvandlingen. Jag hoppas innerligt att Erik ten Hag och hans förvandlingskonster är här för att stanna i lång tid framöver.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • En fantastisk kväll att kunna slå Barcelona, som leder La Liga. Det här bygger en tro på att vi kan fortsätta vinna stora matcher.
  • Vet vad Antony kan göra. Han har självförtroende och mod. Hans löpningar och teknik bidrog mycket.
  • Fred hade en betydande roll förra matchen mot Barcelona. Han var som en mygga på Frenkie De Jong. Igår gjorde han mål och förra veckan spelade han fram Rashford.
  • Halvtidssnacket? Handlade mycket om tro och våga. I första halvlek utnyttjades inte ytorna på bästa sätt och det var lite halvlojt på sina håll. Tryckte också på att vi kunde stå högre och pressa Barcelona lite längre fram i planen. Bytet med Antony var en nyckel.
  • Finns många starka personligheter i laget med De Gea, Varane, Martinez osv. Också spelare som kommer in bidrar med energi, och givetvis kvalitet. Måste se till vad som finns i hela truppen. Går inte att vinna titlar med bara elva man. För att hitta dynamik i matcher måste det finnas truppbredd.
  • Karaktären är fantastiskt i det här laget. Klarar av, och gillar, att möta atmosfärer på andra arenor, där det inte alltid är så inbjudande stämning.
  • Den här segern är en milstolpe i vår process. Kan man slå Barcelona kan man slå vem som helst. Har redan visat att vi kan slå City, Arsenal, Liverpool.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Milstolpe! Nu kan allt hända

Res med oss till Manchester!