Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Real Betis 4-1
Slarv övergick i noggrannhet

Det blev till slut den där reaktionen som var så nödvändig. Efter en delvis ängslig första halvlek med en betydande portion slarv, inte minst från David de Gea, spelade United upp sig rejält i andra halvlek och kunde göra processen kort med den spanska ligafemman Real Betis. 

Det kändes omgående att matchen igår var viktig. Även om förlusten mot Liverpool inte kan ältas hur mycket som helst så har den suttit i och tagit ett strupgrepp om oss alla under veckan. Att glömma en sådan förnedring sitter långt inne. Manchester United mönstrade bästa möjliga lag igår, även om det förvånande något att Ten Hag ställde ut exakt samma lag som mot Liverpool.

I delar av första halvlek såg laget ängsliga ut, och det slarvades en del i passningsspelet. David de Gea visade prov på att fötterna har en del att jobba på, och ett mer effektivt motstånd hade nog tagit vara på ett eller två misstag. Mittbackarna såg dock trygga ut igen och visst borde vi gjort fler mål framåt redan i första delen av matchen.

I andra halvlek kom ett nytt lag ut. Slarv övergick i noggrannhet och vi såg den stabilitet, självsäkerhet och offensiva kraft som vi blivit mer eller mindre vana vid. Antony blandar och ger men de målen han gör är oerhört viktiga och högklassiga. Fernandes hade bestämt sig för att visa toppklass efter all kritik och en pigg Facundo Pellistri hjälpte laget att vinna med tre mål. Inte minst var det viktigt att Wout Weghorst fick peta dit en boll. Vad det betydde för honom såg vi alla.

Spanjorerna bleknande mer och mer och såg till slut ut att vara tagna av Manchesters snö och kyla. Gott så.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var nöjd med tillbakastudsen och tyckte laget spelade bra även i första halvlek förutom ett misstag. Andra halvlek var väldigt bra. På frågor om kritiken mot Bruno Fernandes från senast sa Ten Hag att han var bäst på plan i denna match, han spelade lite djupare och styrde rytmen i matchen. Övrig summering av Ten Hags ord:

  • I matchen mot Liverpool tappade vi all standard. Vi pratar om sådant hela tiden, jag var inte nöjd heller mot Newcastle men ibland kommer det ett bakslag.
  • Det var viktigt för samma elva att revanschera sig idag men också en elva som gjort det mycket bra.
  • Brunos stryka är hans passion men när det blir för mycket blir det ens svaghet och det vet han.
  • Fansen idag var idag helt bakom laget och gav dem energi. Den fick vi tillbaka, vi har ett mycket starkt band med fansen.
  • Antony kunde gjort det bättre i första halvlek och visat mer mod, mer rörelse och utnyttja sin snabbhet. I andra halvlek visade han det och gjorde ett fantastiskt mål.

 

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

En ordentlig reaktion i andra halvlek