Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Newcastle United - Manchester United 2-0
Tröttkört både i pump och skalle

I en match vi på förhand visste skulle bli svår hade Manchester United ingenting att hämta. Newcastle United vann fullt rättvist med 2-0 och för Erik ten Hags gäng finns en del att både fundera och jobba på.

För nog trodde väl de flesta att Unitedspelarna skulle komma med lite laddade batterier och nyvunnen energi efter landslagsuppehållet? Nog för att en del spelade dubbla landskamper, men ibland kan bara ett miljöombyte vara välbehövligt och göra skillnad.

Det hjälpte inte alls.

United var undermåliga rentav. I anfallet var det fullkomligt uddlöst och bakåt kändes allt bara slarvigt och oorganiserat.

Det märks extra tydligt hur sårbart laget blir när det saknas ett dugligt mittfält, i normala fall bestående av Casemiro och Christian Eriksen. Igår saknades som bekant båda två, men utöver det ställde Erik ten Hag upp ett tämligen välbekant manskap. Men det som tidigare sett ut som ett väloljat maskineri har nu börjat hacka betänkligt.

Trötthet i ben och muskler är så klart en bidragande faktor, men känslan är också att många spelare är mentalt slutkörda. Kanske inte slutkörda än, men klart är i alla fall att det har uppstått ett läckage i tanken.

Det låter nog mer drastiskt än vad det är, men faktum är att United inte vunnit i ligaspelet sedan den 19 februari hemma mot Leicester. För även om det går bra i Europa och i FA-cupen, så är Premier League där fokus måste ligga.

Newcastle seglade om i tabellen och övertog tredjeplatsen och bara en poäng bakom United flåsar Spurs (eller ja, pustar åtminstone).

Höjdpunkter

Finns att se här, om någon mot förmodan är intresserad.

Ten Hags presskonferens

  • Vill man vinna stora matcher måste man vara mer erfaren, och det syntes inte ute på planen.
  • Tror inte det handlade om underskattning. “Men vi borde varit med på vad som väntade. De var förmodligen ute efter revansch efter förlusten i Ligacupen. Vi kunde inte stå upp mot dem.”
  • “De tog sig enkelt in i vårt straffområde. Det vi gjorde bra var att vi blockerade många skott…”
  • Ten Hag blir påmind om att det var längesedan United gjorde mål i ligan, men tycker själv att det ger en missvisande bild för lagets prestationer, då man gjort mål och skapat många chanser i andra turneringar. “Idag skapade vi inte så mycket, men det finns kvalitet hos spelarna.”
  • Var tvungen att riskera lite med bytena. Tog av bägge mittbackarna men ersatte bara med en (Lindelöf) och kunde därmed trycka in ytterligare offensiva hot. Hoppades att det kunde vända matchen. Det var värt ett försök.
  • Anthony Martial skapade ett bra läge, ett skott som styrdes. “Det var nog vår bästa målchans.”
  • Luke Shaw sa i en efter matchen-intervju att Newcastle ville mer och Ten Hag kan bara hålla med.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ett nummer för små överallt

Res med oss till Manchester!