Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Ett ljusnande skadeläge och en positiv framåtblick

Erik ten Hag har under tisdagen hållit presskonferens inför morgondagens möte med Brentford hemma på Old Trafford. Här går vi igenom vad nederländaren hade att säga till mediekåren.

Om Shaws nyskrivna kontrakt

Den första frågan Erik ten Hag fick svara på var hur skönt han tyckte det var att United har löst Luke Shaws kontraktssituation, där vänsterbacken kritat på för fyra nya år i klubben.

”Det sänder en bra signal. Han har gjort det bra hela säsongen, både i klubblag och landslag. Han har visat att han behärskar andra positioner, som mittback till exempel. Han lever upp till den standard vi eftersträvar. En mycket bra signal.”

Mer om Shaws kontraktsförlängning finns att läsa här.

Om skadeläge, centrala mittfältet, och högerbacksplatsen

Nästa fråga gällde skadeläget, där Ten Hag inledde med att ge positiva besked om Christian Eriksen.

”Han är i träning ute på planen och var dessutom med i lagträning under dagen. Vi får se hur snabbt läkeprocessen går.”

Dansken spelar som bekant centralt på mittfältet, vilket blev en brygga över till frågan hur kännbara tappen av Eriksen och Casemiro har varit.

”Det är två kvalitetsspelare. När viktiga kuggar saknas på mittfältet blir det ofta extra tydligt. Men vi har en trupp att välja från och när vissa inte finns tillgängliga måste vi fortfarande hitta sätt att vinna på.”

Gällande Aaron Wan-Bissaka säger Ten Hag att han varit åter i träning under dagen. Konkurrensen mellan Diogo Dalot och Wan-Bissaka anser även Ten Hag är nyttig och att bägge gör framsteg.

Om Newcastlematchen

”En dålig insats. Motståndaren ville mer än oss och det märktes i duellspelet, såväl offensivt som defensivt. Då kan man inte vinna matcher.”

Om senaste tidens insatser

United har på de tre senaste ligamatcher tre förluster och 0-9 i målskillnad. Mycket av det sminkas så klart över av storförlusten mot Liverpool. Emellan ligamatcherna har laget emellertid ändå plockat segrar.

Så här säger Ten Hag om senaste tidens insatser:

”Vi spelade en timme med tio man mot Southampton, vi slog Fulham, som är ett Premier League-lag (FA-cupen), vi slog Newcastle i Ligacupen. Det finns ingen oro direkt. Vi vet att vi kan slå Premier League-lag.”

Om tid i tränaryrket

Många tränare har fått lämna sina uppdrag den här säsongen. Senast var det Chelsea som sparkade Graham Potter och dessförinnan Antonio Conte i Tottenham Hotspur.

Ten Hag säger att tid inte är något man får i toppfotbollen. Det handlar bara om resultat.

”Det är spelets regler. Man måste acceptera det och samtidigt fokusera på processen att utveckla laget. Det är en balansgång.”