Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Brentford 1-0
Tre välbehövliga poäng utan daller

På förhand var matchen igår riktigt tuff och n0g var vi många som var ordentligt nervösa för ett ihåligt mittfält ytterligare en gång, och på det förlorade poäng mot Thomas Franks Brentf0rd. Denna onsdagskväll fick vi dock se United spela kontrollerat och egentligen var det aldrig riktigt nervöst, med något enstaka undantag. Tre mycket välbehövliga poäng i säkrandet av en plats bland de fyra. 

Bruno Fernandes anförde laget ytterligare en gång när det som bäst behövdes och tog en något mer defensiv roll. Lugnt och säkert. Även Sabitzer och McTominay gjorde en bra match i avsaknaden av Eriksen och Casemiro. Tillsammans med en stark mittbacksduo resulterade det i en kontrollerad historia mot Brentford hemma. Visserligen fick vi se endast ett mål framåt (Rashford såklart!) men också mycket få chanser mot De Gea i målet. Brentfords beryktade fasta situationer uteblev.

Det är sällan vi sitter lugna när vi har ett enda mål till godo, särskilt mot lag av Brentfords kaliber, men någon gång ska vara den första. Vi kunde såklart skapat fler målchanser framåt men egentligen finns det inte mycket att gnälla på. Några onödiga gula kort på minuskontot men annars komfortabelt, stabilt och lugnt.

Newcastle ångar på genom 4-1 mot West Ham men det är inte mycket att bry sig om. Även skatorna har svåra matcher kvar och om United spelar som igår ska åtminstone ett ganska mediokert Tottenham hamna bakom till slut. Nu tar vi av bara farten tre poäng mot Everton på påskafton!

 

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkter från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var nöjd efter matchen med lagets tillbakastuds efter inställningen mot Newcastle senast.

En sammanfattning av Ten Hags ord:

  • Mycket viktiga poäng och tillbakastuds.
  • Vi spelade mycket bra i första halvlek mot ett väldigt bra lag. Vi kan se deras tidigare resultat och att det är svårt att skapa chanser mot dem. Vi spelade mycket bra med boll.
  • Bruno Fernandes gjorde en mycket bra match och dikterade rytmen i matchen.
  • I andra halvlek blev det mer en kamp men vi gjorde det bra och det är denna standard vi måste hålla. Matchen mot Newcastle var inte United-standard.
  • Vi måste vänta och se hur det är med Luke Shaw, vi vill inte riskera något så vi tog av honom.
  • Anthony Martial är inte i tillräcklig matchform för att starta, vi måste vara försiktiga.
  • Poängen är mycket viktiga nu och vi måste alltid ha rätt mentalitet annars förlorar vi. Lagen i Premier Leauge är för bra för att tulla på standard.
  • Vi är inte framme där vi vill vara ännu. Hemma är vi mycket bra och visar karaktär men borta måste vi göra det bättre och utmana oss själva.
  • Med Martial, Sancho och Rashford på planen har vi mycket kreativitet och en mycket god balans i anfallslinjen. Men uppenbart måste de spela mer ihop. Även utan Martial där fram kan vi göra det bra, det har vi visat förut.
  • Marcus Rashford var mycket bra igår, han fanns med i uppspelen och var på rätt plats när det behövdes.

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

Kontroll blev nyckelordet när torkan bröts

 

 

 

 

Res med oss till Manchester!