Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Magnifikt, Bruno!

Erik ten Hag och Manchester United gav ett styrkebesked på City Ground. 

Med nästan ett helt lag borta med skador gav man inte Nottingham Forest ens chanse att skjuta ett skott på mål.

Enda bryderiet? Hur det bara kunde bli 2-0 till United.

Mums!

  • Skapandet! Precis som mot Everton och Sevilla grävde United fram mängder av chanser. Och inte bara på samma sätt – utan på flera olika. Under 15-20 minuter i andra halvlek hade det inte varit märkligt om vi sett två-tre bollar hamna bakom Navas. 
  • Bruno–Christian. Dansken kastades in i startelvan efter att ten Hag inte vågade riskera Sabitzer och även om taktiken förändrades så blev utfallet otroligt lyckat. Eriksen bidrog med sin trygghet och sin spelförståelse medan Bruno – som tack och lov aldrig blir skadad – var enorm igen. Passningen på förstatouchen med fel fot som gav Martial läget innan 1-0 var briljant. Synd att han inte fick kröna sin insats med jätteskottet som Navas var ofin nog att tippa i ribban. 
  • Nu är ju United ett mångmiljardprojekt och kanske inte ska gnälla alltför mycket på skador på många spelare, men det är klart att med så många nyckelspelare borta så hade det påverkat vilket företag som helst. Men mitt i allt har United faktiskt lyckats höja standarden efter ett par tunga matcher och där ska sommarens bästa nyförvärv förstås få de allra finaste lovorden. Erik ten Hags förmåga att få ihop truppen ska verkligen inte underskattas. 

Unitedklass:

  • Anfallet som gav 2-0 innehöll det mesta: Rörelse, skicklighet och precision – och till och Wout var inblandad. När United går för fullt på det sättet är det ett underbart lag att skåda. 
  • Antony har blandat och gett under sin första säsong, men mot Forest var han inte bara en showoff utan även inflytelserik och visade prov på rätta och effektiva passningar. Genomskäraren till Sancho var inte bara hans första ligaassist under säsongen utan en av Uniteds finaste under spelåret. 
  • Diogo Dalots avslut var Juan Mata-esque i all sin enkelhet. Otroligt nog hans första ligamål i United. 
  • Casemiro syntes inte särskilt mycket i offensiven, som han har för vana att göra, men samtidigt visade det också vilket ansvar han tar i defensiven. Forest lyckades alltså inte få iväg ett enda avslut på mål på hela matchen och brassen höll koll på de mesta på mitten defensivt. 

Squeaky bum time:

  • Sevilla – Brighton – Spurs – Villa – Brighton står för dörren de närmaste veckorna. Med skador på så många nyckelspelare sätts ten Hags managerkunskaper och truppbredd på enorma prov framöver. 
  • Denna vecka avgör en hel del för hur Uniteds säsong ska sluta. Returen i Spanien och semifinalen på Wembley. Fick jag välja en seger skulle jag givetvis ta den i London. FA-cupen är alltid större för mig än Europa League.