Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Sevilla - Manchester United 3-0
Höjden av förnedring

Manchester United åkte till södra Spanien i hopp och tro om att bräcka Europa League-giganten Sevilla. Så blev inte fallet. Individuella misstag kombinerat med en håglös kollektiv insats satte stopp för europaäventyret.

Att dividera om vem som bär störst skuld för det första baklängesmålet är så klart lönlöst, men det var ungefär vad gårdagens match kokades ner till. Det blev den stora händelsen och det som satte tonen för matchen. Låt oss bara konstatera att lagkaptenens och målvaktens ingripande var undermåligt. 3-0-målet ska vi inte ens tala om.

United kändes som ett slaget lag redan efter slutvisslan på Old Trafford för en vecka sedan. 2-0 blev till 2-2 på tio minuter, avstängning på Bruno Fernandes, och skador på de ordinarie mittbackarna. Det var inte de bästa ingångsvärdena när matchen blåstes igång igår.

Inramningen på Ramon Sanchez Pizjuan var mäktig, men knappast fientlig eller avskräckande. Tydligt var i alla fall att den i mångt och mycket bar fram hemmalaget och gav dem energi. Något som inte fanns hos de rödklädda. Vi fick se ett ledarlöst lag, där ingen riktigt förmådde ta initiativ och driva på. Två spelare som hade bidragit med det har redan nämnts, men var indisponibla.

Att Sevilla nu tog sig vidare kändes måhända inte rimligt om vi slår ut mötet över 180 minuter, men traditionens makt är verkligen påtaglig när det gäller det spanjorerna och Europa League. Att det dock slutar 5-2 totalt är mest bara obegripligt.

Att slutligen utlånade Alex Telles byttes in för Sevilla i med ett par minuter kvar var nog trots allt höjden av förnedring.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här, om någon nu känner för det…

Ten Hags presskonferens

  • På frågan om vissa spelare inte håller måttet för att spela i United svarar Ten Hag att vi har sett tidigare att så inte har varit fallet, men igår var det inte tillräckligt bra. Nådde inte upp i rätt standard.
  • Gällande kritiken mot De Gea använder Ten Hag argumentet att spanjoren har flest hållna nollor i Premier League och att det visar att han är en kompetent målvakt.
  • “Vi har visat förr att vi kan studsa tillbaka. Måste starta matcher bättre med mer vilja och trygghet med bollen. Igår hade Sevilla en större vilja att vinna.”
  • Om matchen kan ha en negativ inverkan på slutet av säsongen? Det här laget har karaktär, menar Ten Hag. Nu gäller det att acceptera detta och inse att standarden måste vara högre i en klubb som United.
  • Börjar redan nu med att lyfta spelarna inför FA-cupen på söndag. “Igår var ett svek mot oss själva och supportrar. Vill man vinna och vara framgångsrik behövs rätt karaktär.”
  • Hemma- och bortaform? “Mot Nottingham borta visade vi ett större lugn och lust att vinna. Men man ska kunna förvänta sig mer kontinuitet från spelare i United.”
  • Till sist passar Ten Hag på att gratulera Sevilla till avancemanget. De fick mycket energi av atmosfären, men för egen del gäller självrannsakan.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En ny mardrömskväll i Andalusien