Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Tottenham Hotspur - Manchester United 2-2
Inte i hamn ännu

Det blev ännu en tillställning där Manchester United efter en fin första halvlek såg ut att gå mot en trygg och säker seger, men där andra halvlek förbyttes till passivitet, förlorad kontroll och förlorade poäng. Vi borde vara delvis vana men det gör ont varje gång. En poäng till båda lagen innebär fortfarande att United har ett starkt grepp om Champions Leauge men ännu är vi inte i hamn. 

Det är såklart lätt att sitta bredvid och peka pinnar. Både i Viasats studio och på annat håll var kritiken mot andra halvlek och inte minst mot avbytarna med Weghorst och Fred i spetsen stor. Det är förståeligt, det ser inte bra ut. Samtidigt vet vi att spelschemat är och har varit väldigt tufft. Vi vet också att nyckelspelare är skadade och att bänken inte är tillräckligt stark i detta nu.

Under de förutsättningarna kanske en poäng mot Totteham är ok? Nja, tyvärr känns det inte så. Med komfortabel ledning mot en lag som spelat mycket mediokert under senare tid kan vi knappast vara nöjda. På söndag väntar nu Aston Villa, ett lag som inte förlorat på lång tid och som själva slåss om Europa.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna kan som vanligt ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag menar att det fokus måste vara 100% fokus och kamp i varje situation från alla spelare hela matcher igenom och menade att så inte var fallet under gårdagen. Han sa att spelet inte var briljant ens i första halvlek men att det ändå såg bra ut då laget utmanövrerade Tottenham på mitten och hade fina spelvändningar. I andra halvlek förlorade laget all kontroll och var inte säkra med bollen. Han menade att så som det blev i andra halvan får laget till slut vara nöjda med en poäng.

Frågan om det täta spelschemat restes som vanligt och samma svar uttalades, “vi har det värsta schemat av alla men vi måste ta det, det får inte spela roll”. Andra punkter från Ten Hag:

  • Vi förlorade kontrollen i andra halvlek och jag förberedde byten redan innan Tottenhams reducering. Martial för att behålla bollen och Fred vinna boll på mitten, han var mycket bra senast.
  • Vi måste nu fokusera på Aston Villa och se vad som blir bäst där. Vi har inte så många möjligheter försvarsmässigt.
  • Vi måste ha fullt fokus hela tiden även om jag vet att spelarna inte är robotoar. Men vi kan inte acceptera mindre än 100% när man spelar i den röda tröjan. Idag var det stundtals 90%. Alla måste vara redo för varje fight.
  • Vi blockerade inte skott och inlägg tillräckligt bra i andra halvlek. Det var för enkelt för dem att göra mål.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

 

Fler reaktioner

Mer om matchen

En match med två ansikten och två bortkastade poäng