Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen Efter: Manchester United - Aston Villa 1-0
Har vi kommit över bäcken nu?

En regnig tillställning i Manchester slutade med en halvtidsledning som inte sjabblades bort, en bruten måltorka för Bruno Fernandes och tre poäng som bidrar till en mycket lovande placering i topp 4. Det var en klassisk ”game of two halves”, där United skapade chans på chans i första halvlek medan Villa bjöd på motståndet i andra.

Det kanske är undermåligt att säga att det bara var ”nervöst” när domaren blåste halvtid i gårdagens match. Att United har sjabblat bort två halvtidsledningar bara den senaste månaden var färskt i minnet när jag begrundade de första 45 minuterna. Att Aston Villa förmodligen är det bästa laget vi har mött på ungefär en månad gav mig inte mer förhoppning inför andra halvlek. Vi har sett det förr: United spelar mycket fin fotboll i första halvlek och fullständigt kastar bort det i andra.

Stundtals kändes det som en repris av den formeln i andra halvlek, men United försvarar sig ypperligt väl och ledningen kändes aldrig riktigt i farozonen, även om en 2-0 kistspik hade suttit fint. Vi bryter därmed en väldigt fin svit av Villa där de var obesegrade i tio raka ligamatcher. Bruno bröt en likadan svit, för han hade inte gjort mål på tio ligamatcher.

En imponerande laginsats som ger tre riktigt tunga poäng. Frågan är om vi har kommit över bäcken och kan ropa hej till en Champions League-plats redan nu? Kanske, men dittills väntar en återigen tuff bortamatch mot Brighton nästa vecka där United förhoppningsvis kan fortsätta med sin vassa ligaform.

Bruno kanaliserade sin inre Eric Cantona när han firade sitt mål igår.

Höjdpunkter från matchen

Som vanligt finns höjdpunkter att se på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag fick frågan av en journalist hur han skulle utvärdera säsongen, men han väljer att vänta med en utvärdering tills säsongen är över. Ten Hag gläder sig däremot åt en mycket bra vecka för United, där vi säkrade en FA Cup-final, spelade en bra första halvlek mot Tottenham och en bra match mot Aston Villa. Ten Hag var nöjd med andra halvlek, där laget visade sin kampvilja och vilja att vinna alla matcher.

  • Ten Hag medger att strategin på förhand var långa bollar i djupled och han var mycket nöjd med organiseringen och hur laget förhöll sig till den spelplanen. Offensivt kunde han ändå önskat mer, tajmingen på löpningarna togs upp som ett exempel (United hade sju offsideavblåsningar igår).
  • Ten Hag fick frågan om Casemiro har repat sig efter en liten formsvacka, och Ten Hag förklarade att Casemiros avstängning kan ha sabbat hans ”rytm” lite, men att matchen mot Villa visade exempel på den Casemiro vi har sett nästan hela säsongen; en spelare som ger så mycket i organisation, beslutsamhet, lugn och ledarskapsförmåga.
  • En journalist frågade hur Ten Hag ser på Brunos uthållighet efter hans snabba återhämtning från skadan mot Brighton. Ten Hag återupprepar mycket av det han har sagt om Bruno tidigare; han prisade hans ledarskapsförmåga som kapten att leda genom exempel, och tycker det är befängt att folk har ifrågasatt honom som kapten tidigare. Som Ten Hag brukar göra med spelare han tycker om så pekades hans beslutsamhet och passion ut som exemplariska drag. ”Vi behöver sådana spelare om vi vill vinna matcher och troféer”.
  • Ten Hag fick en fråga om den omfattande protesten mot ägandet som ägde rum på Old Trafford igår och om det påverkar laget, varpå Ten Hag väljer att inte gå in särskilt mycket på det ämnet. Ten Hag beundrar fansen och säger att han känner deras stöd och förbindelse med spelarna, och att han försöker vinna varje match för att det är de fansen förväntar sig.
  • Ten Hag får frågan varför han spelar Bruno Fernandes på högerkanten i vissa matcher (speciellt matcher där motståndarna spelar en hög försvarslinje). Ten Hag påpekar att Bruno är kapabel att spela många roller, som djupare spelförare, som tia men även på kanten. Som kantspelare är han bra på att spela mellan linjerna, som passare men även som djupledslöpare. Ten Hag beundrade även Brunos press och förmåga att jobba hemåt. ”Det är ett nöje att jobba med spelare som honom.”

Andra reaktioner

Mer om matchen

Bruno fixar biffen