Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 2-0
Garnacho visar vägen!

Dagen efter är ganska skön, en vilodag för alla fans som fick sitta på nålar lite väl länge under lördag eftermiddag.  Som ett antal gånger tidigare hade Manchester United svårt att stänga matchen. Det tog ända till den 95:e minuten då Garnacho fick in förlösande 2-0. 

Visst, det kändes ganska tryggt och Wolverhampton hotade inte särskilt mycket under matchen. Men det där att endast ha 1-0 är väldigt vanskligt. Det räcker liksom med en snedspark, en oturlig Maguire eller annan form av slumpartad händelse. Det blev därför att sitta som på nålar lite väl länge.

Vi borde såklart ha avgjort tidigare, Antony hade flera bra chanser på egen hand och med lite mer precision och rätt beslut ett par gånger om kunde han också assisterat till fler mål. Vi ska förstås inte klaga, brassen gjorden en fin match och spelade fram till mycket viktiga 1-0 och det ska betonas att Bentley i Wolverhamptons mål gjorde det bra.

Men det var ändå till slut Garnacho som stal showen. Han spelade inte länge men gjorde det mycket bra. Målet ska inte förminskas. När flera övriga har så svårt att vara kliniska är den unge argentinarens målsinne vansinnigt viktigt. Det visar liksom vägen och kan bli helt avgörande för återstående tre matcher.

Laget samlar sig också till en ordentligt tillbakastuds efter de två senaste förlusterna. Starkt, viktigt och hoppfullt. Det gäller att fortsätta på samma sätt under kommande veckor. Då ska Manchester United reda ut det här på egen hand (även om vi smyghåller på Maddison och Vardy imorgon).

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Mycket viktig vinst men alla matcher är viktiga, vi måste vinna varje match sa Ten Hag efter matchen. Ten Hag: “Laget var redo för den här fighten, vi gör målvakten hos motståndarna till matchens och borde avgjort tidigare men vi är glada för de tre poängen.”

I övrigt betonade Ten Hag att samtliga inhoppare var bra och gjorde en viktig insats och att det inte sett ut så i förlusterna. Garnacho hyllades lite extra eftersom hans inhopp var mycket bra, det ger tro, ett självförtroende för hela laget. Övrigt som framkom från Ten Hag på presskonferens efter match:

  • Varane togs av som en försiktighetsåtgärd
  • De bästa talangerna präglas av mognad. De tar ansvar och har stort självförtroende och har stor påverkan. Nu gäller det för honom att ta nästa steg, även defensivt och i beslutsfattande av olika slag (om Garnacho och hans egenskaper).
  • Vi måste bli bättre, fokusera på nästa match, vinna nästa match. Vi får utvärdera säsongen senare.
  • Vi måste gå framåt vad gäller att stänga matcher med fler mål, definitivt.

Andra reaktioner

Mer om matchen

God kontroll i en match som skulle avgjorts tidigare