Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Jones tackar för sig

Manchester United har idag bekräftat att Phil Jones har gjort sin sista säsong i klubben efter 12 trogna år och kommer lämna när hans kontrakt går ut i sommar.

Den 31-årige före detta landslagsbacken har varit klubben trogen sedan 2011, då United köpte loss honom från Blackburn Rovers för 16.5 miljoner pund, då som en av Englands mest lovande tonårstalanger.

Trots glimtar av storhet så har en till en början lovande karriär låtit sig bli förstörd av skador. Bland annat missade Jones 20 månader av fotboll mellan 2020 och 2022.

Jones har varit öppen med sin kamp mot sin egna kropp, även i samband med coronapandemin och den mentala ohälsan som har följt med.

”Det var den lägsta punkten jag har varit i som människa. Jag brukade komma tillbaks från Carrington och vara helt förstörd. Mitt huvud var en enda röra. Jag grät. Jag sa till min fru: ”Jag vet inte vad jag ska göra”. Jag kom ihåg att vi båda grät.”.

Phil Jones har öppnat upp sig i ett öppet brev till Uniteds supportrar:

Min tid i United har varit helt otrolig. När jag lämnade Blackburn ville jag bevisa att jag kunde mer. Jag hade levt min dröm och representerat min moderklubb, men jag ville desperat visa att jag kunde prestera på den högsta nivån.

Jag hade en del erbjudanden, men jag väntade och väntade på att United skulle ringa. En dag på min semester ringde Sir Alex.

Jag kom tillbaks från min semester den dagen; jag kunde inte vänta tills jag träffade honom, jag kunde inte vänta på att teckna mitt kontrakt. Det fanns bara en klubb som jag ville fortsätta min resa i. Att bära den här tröjan bara en gång var en ära.

Jones fortsätter om hans upplevelser i Unitedtröjan:

Jag önskar att jag kunde ha spelat mer. Jag önskar att jag kunde ha givit mer till alla lagkamrater jag har spelat med. Men jag kan säga från botten av mitt hjärta att jag har gett allt.

Jag upplevde flera tuffa dagar när jag rehabiliterade, borta från min familj, återhämtade mig isolerad från alla andra och borta från träningsplanen, som jag desperat ville tillbaks till.

Jag har sagt innan att jag hade svårt att ens prata med mina lagkamrater för jag kände att jag inte kunde hjälpa dem. Det känns som att jag sviker folk.

Jag levde en dröm i världens största klubb. Jag spelade för England i stora turneringar. I United vann jag troféer, särskilt Premier League i Sir Alex sista säsong.

Jones reflekterar på dåtiden och framtiden:

Det är inte en tid att vara ledsen. Det är en tid att se tillbaka och vara glad för den tiden jag spenderade i United. Jag kan alltid säga till familj och vänner att inte många har kunnat spela för den här klubben, att vara en del av historien och kunna se tillbaka på så många fina minnen.

Jag önskar Erik och hans stab samt alla spelare all lycka till i framtiden. Han [ten Hag] håller på att bygga någonting här och jag kommer titta, stödja och hoppas, mer än någon annan, att han kan fortsätta den framgången vi har sett början på.

Jag vill säga tack till alla som har hjälpt mig i Manchester United, där jag har skapat vänner för livet.

Trots skadebekymmer har Jones varit en gemensam nämnare i Uniteds lag i 12 säsonger och var länge en given spelare i startelvan. Även när andra spelare tog hans startplats var han alltid vid sidlinjen, redo att hoppa in och lämna allt ute på planen. Efter 229 framträdanden har vi sett Phil Jones i rött för sista gången.

Vi tackar en ligamästare, FA Cup-vinnare och Europa League-vinnare för lång och trogen tjänst. All lycka till i framtiden, Phil!