Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Chelsea 4-1
Fyra baljor och en biljett till Champions League

Ett lamslaget Chelsea kunde inte stå emot ett United som hade hundra fler anledningar att vinna den här matchen. Äntligen kan vi hälsa Champions League åter till Old Trafford i ett passande hemmaavslut för att runda av Erik Ten Hags första säsong på tränarbänken.

Det har känts surrealistiskt den här säsongen att hålla så många lag som möter Chelsea som favoriter på förhand, men de blåa från London har varit som en skugga av sina forna jag det här året. Tidigt i matchen kunde alla som kollade förstå att det här var Uniteds match att vinna och att Chelsea helst bara vill ha den här säsongen överstökad.

Trots att Chelsea kom till en hel del lägen och dominerade innehavet så tog United vara på tillräckligt många chanser för att ledningen aldrig skulle kännas särskilt hotad. Defensiven var stabil som en mur, kontringsspelet var helt fantastiskt och Chelsea såg nervösa ut under vår press. Mittfältet kändes organiserat där Casemiro hade lekstuga, och duetten Enzo och Gallagher kunde bara titta på medans ledningen seglade iväg i Uniteds favör.

Anfallsmässigt fick Sancho visa framfötterna på kanten han är bättre på, nämligen höger. Martial gjorde åter ett mål på hemmaplan och Rashford tog vara på defensivt slarv. Men allt som allt överskuggas det tyvärr av oroväckande bilder då Antony fick kliva av på bår.

Äntligen bjöd United hemmapubliken på en raljant match med målfest i en säsong som har präglats av målsnåla tillställningar. Vi spädde på Chelseas misär, som bara har vunnit en match på deras tretton senaste. Med säkrat Champions League-spel uttryckte Ten Hag nöje över säsongen i helhet, även om han också säger att den inte är över. Och det är den ju inte. Fulham väntar härnäst och såklart årets stora smällkaramell den 3:e juni mot Manchester City.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

  • Ten Hag börjar med en kort utvärdering av hans första år som tränare och säger att han är nöjd med säsongen efter säkrat Champions League-spel, men även att han väntar med sin hela bedömning tills säsongen är helt avklarad. Frågan om säsongen överträffade förväntningar så svarar Ten Hag att han alltid har höga förväntningar på sig själv och sitt lag. Kort säger han att United har spelat en “väldigt bra säsong”.
  • En journalist citerade Arsene Wenger som en gång hävdade att en topp-4 placering i ligan är som att “vinna en trofé”, något som Ten Hag håller med om. Huvudmålet varje säsong i Premier League är att åtminstone säkra Champions League-spel i en liga som Ten Hag medger har “många bra lag med många bra tränare”.
  • På frågan om United kan utmana om ligatiteln nästa år poängterade Ten Hag att han är otålmodig som tränare och alltid vill ha mer från sitt lag. Han väljer att vänta med att ge lovord om en eventuell utmaning om titeln nästa år tills transferfönstret är över, och poängterar vikten av att få in viktiga spelare i sommar för att utmana om ligatiteln.
  • På frågan om United hade kunnat sluta ännu högre upp i tabellen om inte Casemiro hade drabbats av avstängning svarar Ten Hag att United borde ha plockat fler poäng överlag, men ger ett något undvikande svar där han istället lyfter fram att hela truppen har gjort stora framsteg men att nivån måste höjas bland alla spelare.
  • En journalist tog upp Uniteds defensiva bekymmer i början av säsongen och vilka ändringar Ten Hag gjorde för att United sedan skulle hålla fler nollor än något annat lag i ligan. Ten Hag ger ett kort svar där anledningarna till Uniteds förbättringar i försvaret är långsiktig investering i försvaret och implementationen av en defensiv organisering som har gett resultat.
  • Huvudintresset för journalisterna var såklart Antonys skada och hur allvarlig den verkar vara, något Ten Hag inte kan ge svar på. Han medger att den är allvarlig, men kommer att vänta minst ett dygn innan klubben går ut med en utvärdering av skadan.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Äntligen ett målkalas när CL ordnades